Helytállt a Perutz a Kaposvár ellen


2020-07-12 16:25:19  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Helytállt a Perutz a Kaposvár ellen főképe
Harmadik előkészületi mérkőzésén gólnélküli első félidő után 3-0-s vereséget szenvedett a nemrég még NB I-es Kaposvártól a Perutz FC.

Felkészülés, 3. mérkőzés
Perutz FC - Kaposvári Rákóczi FC 0-3 (0-0) Gsz.: Keresztes Z. (2), Földi B.

A hazaiak a Majosi SE és a Mosonmagyaróvár után harmadik tesztmeccsüket a Rákóczi ellen játszották, az élvonaltól nemrég elbúcsúzott együttes pedig a Várkert úton lépett először edzőmeccsen pályára a felkészülés során.

A Rákóczi többnyire azokkal a játékosokkal kezdett, akikre az NB I-ben is számított a Waltner Róbert vezette szakmai stáb, de ez mégsem vezetett eredményre, az első 45 percet követően ugyanis nem született gól. A második félidőre mindkét csapat több fiatalt küldött pályára, s ebből a csatából a somogyi ifjak jöttek ki győztesen, hiszen a saját nevelésű Keresztes Zalán kétszer, míg a próbajátékon lévő Földi Botond egyszer talált a pápaiak kapujába.

A Perutznál két játékost figyelt a szakmai stáb, a kapuban a 23 esztendős, szombathelyi nevelésű, legutóbb a Sárvárban szereplő Horváth Brúnó jutott szóhoz, míg a támadósorban szintén Sárvárról Németh Erik kapott lehetőséget a bizonyításra. Mindkét játékost a következő héten is teszteli a klub.

Lengyel Ferenc: Jó meccset játszottunk a Kaposvárral, akik ellen kijöttek a hibáink. Az első félidőben abszolút partiban voltunk, több helyzetet is kidolgoztunk. A második játékrészben teljes sort cseréltem, a Kaposvár fölényben is játszott, ettől függetlenül ismét ki tudtunk alakítani helyzeteket. Összességében azt tudom mondani, hasznos volt a meccs, a fiatalok és a próbajátékosok szempontjából egyaránt.

Waltner Róbert: Az első félidő nem tetszett. A másodikra három játékos kivételével mindenkit lecseréltem, s akkor már jobb volt a játék. Igaz, a Pápa is sort cserélt, így egy harmadosztályú együttes 'B' csapata ellen játszottak jobban a fiatal labdarúgóink, illetve a próbajátékosok. Több fiatallal is meg voltam elégedve. Az látszott, hogy van még hova fejlődnünk, bízom benne, hogy a következő mérkőzés már jobban sikerül. (www.sonline.hu)

Perutz FC: 1.félidő: Horváth - Baldauf, Nagy T., Császár, Böröczky - Irmes, Iványi, Orbán, Skriba - Németh E., Szabó Zs., 2.félidő: Horváth - Herbert (Mogyorósi), Dóczi, Zsirai, Benecz - Molnár T., Szilágyi, Orbán, Kalász - Németh E., Márton D., vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró - Nagy J., Szakály A. - Varjas Z., Borbély Á., Földi B. - Balázs Zs., csereként pályára lépett: Laky, Keresztes, Szekszárdi, Varjas L., Kojnok, Schildkraut, Godzsajev-Telmán, Palkovics, Nagy T., edző: Waltner Róbert.

A pápai alakulat július 15-én, szerdán 17:30-tól az FC Ajka vendége lesz, majd július 18-án, szombaton 11 órai kezdéssel a Celldömölköt fogadja.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!