Zumba bemutatóval zárult a családsegítős tábor


2020-07-11 16:27:14  | cikk: Babos Petra  | 


Zumba bemutatóval zárult a családsegítős tábor főképe
Június 29-én kezdődött az ESZI Család- és Gyermekjóléti Központ által szervezett napközis nyári tábor a látókörükbe tartozó, hátrányos helyzetben élő családok gyermekei számára. Ebben az évben is két turnusban szervezték meg a programot. A tábort az idén az óvodai és iskolai szociális segítők szervezték, a programok központi helyszíne a Huszár Közösségi Ház volt, de a gyerekek jártak az Esterházy-kastélyban, a Várkertfürdőben és kirándultak a Bakonyban is. A táborokban 15-15 gyermek vett részt, a 6-15 éves korosztály.
Remekül sikerült összeállítani a programot, hiszen a táborozók számos izgalmas foglalkozáson vehettek részt.
A táborban elsajátították a kézmosás helyes technikáját is

-A napközis tábor napi háromszori étkezést biztosított a szponzornak, támogatóknak köszönhetően. A táborban minden nap volt zumba oktatás Stoffer Anitának köszönhetően, őt három önkéntes fiatal lány segítette. Hétfőn az élménypedagógia eszközeivel egy közösség összekovácsoló szakmai tematikájú játéksorozat zajlott. Megismerkedtek egymással és a helyszínnel, volt önismeret, indulatkezelési nehézség- és kommunikációs technikák elsajátítása. Kedden az Esterházy-kastélyban jártunk, ahol a tárlatvezetés mellett kézműveskedtünk és bringóhintóztunk is, ami nagy élményt jelentett a gyerekeknek. Szerdán Bakonyjákóra kirándultunk a Forrás vendégházba és kisvonattal Iharkútra is elmentünk. Csütörtökön strandoltunk a Várkertfürdőben. Pénteken pedig sorversenyeztünk, délután zumba bemutatót tartottunk a szülőknek. A gyerekek azt a batikolt pólót viselték, amit a táborban együtt készítettek, így ez lett az egyen pólójuk, amit büszkén hordanak - tudtuk meg Orbánné Szekér Dorottya szakmai vezetőtől, aki kiemelte, a táborban nagy hangsúlyt fektettek a higiéniai szabályok betartására.
A résztvevő gyerekek jól érezték magukat az egyhetes táborban 

-Megtanulták a kézmosás helyes technikáját. Vagyis gumikesztyűben csukott szemmel, temperával mostak kezet, utána meglátták, mennyi üres hely maradt a kesztyűkön, amit nem mostak meg. Utána mi megtanítottuk az alapos kézmosás technikáját. A temperás kesztyűs kezet pedig rányomták egy papírra, amire rá volt írva, hogy Gratulálunk, elsajátítottad a helyes kézmosás lépéseit - emelte ki a tábor szakmai vezetője.
Orbánné Szekér Dorottya kérdésünkre elmondta, igyekeztek olyan gyerekeket válogatni a táborba, akik szüleinek nagy kiadást jelente egy ilyen széles spektrumú tábor finanszírozása. Az ESZI-nek, mint integrált intézménynek nagy és nem várt kiadást jelentett a COVID elleni védekezés, de mindenképpen szerették volna megszervezni a tábort, amennyiben a jogszabályok megengedték. Szerettek volna élményt nyújtani a gyerekeknek.
Felejthetetlen napot töltöttek a strandon

Sárközi Anasztázia 10 éves kislány és Sarus Bernadett 9 éves, mindketten a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola diákjai, nagyon jól érezték magukat a táborban. Tetszett mindkettőjüknek a zumbázás és a vonatozás, de nagy élményt jelentett számukra a strandolás és a kastélyos program. A lányok örültek, hogy részt vehettek ebben a táborban, sokat tanultak és kézműveskedtek.
Bringózás az Esterházy-kastély udvarán

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!