Nyárvarázs gyermekszemmel


2020-07-09 19:18:13  | cikk: Babos Petra  | 


Nyárvarázs gyermekszemmel főképe
Nyárvarázs címmel hirdetett a Jókai Mór Városi Könyvtár rajzpályázatot óvodásoknak és általános iskolásoknak.
Németh Loretta gyermek könyvtárostól megtudtuk, a pályázatra tizenöt alkotás érkezett.
-A feladat az volt, hogy a gyerekek bármilyen technikával örökítsék meg, hogy számukra mit jelent a nyár, mitől varázslatos az. Az alkotások többsége pápai gyerekektől származik, az óvodásoknál a legtöbb a nagydémi óvodából érkezett. A zsűrit három könyvtáros kolléga alkotta, akik fontosnak tartották a kreativitást és az egyéni kifejezésmódot - mondta el Német Loretta.
Az óvodásoknál első lett Farkas Anna, második Szakács Réka, harmadik Porpáczy Kamilla. Az általános iskolásoknál első Sipos-Kis Virág, második Veszprémi Edvin, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Bakacs Alexandra állhatott.
Sipos-Kis Virág boldogan vette át nyereményét

A 9 éves Sipos-Kis Virág elmondta, nagyon szereti a nyarat, ezért gondolta, hogy a könyvtár felhívására beküldi ő is az egyik kedves alkotását, melyen egy horgásztavat rajzolt le, mely mellett egy faház áll. A parton vidáman csúszdázik egy kisgyerek. A levegőben pedig egy helikopter egy Imádom a nyarat feliratot húz.
A díjazottak kedvezményes Várkertfürdő belépőt kaptak és kézműves kreatív csomagot.
Az alkotásokat a könyvtár gyermekolvasó termében tekinthetik meg az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!