Példaértékű összefogásból új játékok a tapolcafői óvodában


2020-07-08 12:47:48  | cikk: Babos Petra  | 


Példaértékű összefogásból új játékok a tapolcafői óvodában főképe
Példátlan szülői összefogásból sok-sok játékkal és egy mosogatógéppel bővült a Pápai Városi Óvodák Tapolcafői Tagóvodája. A nagyértékű felajánlásból vásárolt eszközöket ma adták át a gyerekeknek.
Szűrné Márkus Anett, a szülői munkaközösség tagja elmondta, a szülők felajánlásából és a faluban szervezett rendezvényeknek köszönhetően vásárolhattak játékokat az ovisoknak.
-813.310 Ft értékben vásároltunk az óvodának. Az első felajánlás a 2019-es falunapi rendezvény volt, ahol az asszonyok-lányok fociztak és a tornászlányok süteményt árultak, az óvoda dolgozói zsíros kenyeret árusítottak és a sportkör is felajánlott 100.000 Ft-ot a nemes cél érdekében. Novemberben szerveztünk egy szülők-nevelők találkozóját, ahol 520.000 Ft támogatást gyűlt össze a falu támogatókedvű lakóinak köszönhetően és a helyi, valamint a pápai vállalkozók tombola felajánlásának jóvoltából.
Sokan fogtak össze az óvodáért

Ezt követően egy karácsonyi ajándékozás is volt, a Kertbarát Kör közreműködésével, ők 50.000 Ft összeget ajánlottak fel az óvoda javára. Tartottunk egy farsangi mulatságot, s abból a tombolaösszeget felajánlottuk. Így jött össze a szép értékű adomány - tudtuk meg a szülőtől, aki elárulta, a játékok vásárlásánál az óvodavezető segítségét kérték, hogy mire van leginkább szükségük. Vásároltak trambulint, egy ipari mosogatógépet, homokozó játékokat, laminálógépet, tornaszőnyegeket, árnyékolót a homokozó fölé, koordinációs készségfejlesztő ejtőernyőt, talicskákat, hullahopp karikákat, karikadobáló kacsákat, famérleget, vizezős asztalt, műanyag kerítést a kisházikó köré, barkácsasztalt, mini bevásároló központot, orvosi szettet, szépségszalont, csepphintát. A későbbiekben terveznek egy családi napot, ahol majd ugrálóvárazhatnak a gyerekek.
Szűrné Márkus Anett hangsúlyozta, szeretnék a jövőben is összetartani a szülőket és a közösséget, mert egyre több Tapolcafőn a család, egyre több kisgyermek jár a helyi óvodába. Köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki hozzájárult a nagy összegű felajánláshoz.
Az átadó ünnepségen részt vett Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője, aki köszönetét fejezte ki az adományért.
Dan Róbertné tagóvodavezetőtől megtudtuk, az óvoda és a szülők között rendkívül jó a kapcsolat.
-Nagyon aktív szülői munkaközösségünk van, összetartó csapat, s a gyerekeinkért mindent megtesznek, az ő érdekeiket tartják szem előtt. A különböző rendezvényeken befolyt összegeket a gyerekek javára ajánlották fel, nekik vásároltunk játékokat. Nagyon örülünk az új játékoknak. Most elsősorban kültéri játékokat kértünk, de persze kaptunk belső játékokat is, amelyekkel szerepjátékokat játszhatnak - tudtuk meg Dan Róbertnétől, aki hozzátette, az ovisaik szeretnek a szabadban lenni, a nyári időszakban igyekeznek még többet kint tartózkodni.
A apróságok nagy örömmel vették birtokukba a vadiúj játékokat, s egyből ki is próbáltak mindent kedvük szerint.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!