Gazdag kulturális programot kínál a Gyermekjóléti Alapítvány


2020-07-07 19:38:26  | cikk: Babos Petra  | 


Gazdag kulturális programot kínál a Gyermekjóléti Alapítvány főképe
A pápai székhelyű, ám országos hatókörű Gyermekjóléti Alapítvány az idei évben is rendkívül gazdag, sokrétű, színes kulturális, oktatási, képzési programot valósított és valósít meg - tudtuk meg Rátz Ottó mesterpedagógustól, a Gyermekjóléti Alapítvány elnökétől.
-Az első félévben két olyan pályázatunk volt, amelyeket támogatott a Nemzeti Együttműködési Alap illetve az EMMI és a Márton Áron Szakkollégium. Az egyik az Itthon, e hazában elnevezésű pályázat, amelyhez műhelymunkák, kulturális programok és színvonalas művészeti pályázatok társultak. A díjazás júniusban volt. A program országos hatókörű, így a meghirdetett művészeti pályázatokra nemcsak hazánkból, hanem a Felvidékről, Erdélyből, Kárpátaljáról is érkeztek alkotások, közel száz pályamunkát kaptunk.
Kurdi Mátyás, a II. Kárpát-medencei  földrajz-történelem tanulmányi verseny 3.helyezettje és Rátz Ottó mesterpedagógus, szaktanácsadó, szakértő, a Gyermekjóléti Alapítvány elnöke
A másik a II. Kárpát-medencei földrajz-történelmi tanulmányi verseny, ami szintén nemrég fejeződött be. A tanulmányi verseny népszerű volt, így remélem, hogy a következő tanévben is folytatni tudjuk - mondta el Rátz Ottó.
Rátz Ottó mesterpedagógus, a Gyermekjóléti Alapítvány elnöke

Az alapítvány meghirdet különböző művészeti és tanulmányi pályázatokat. Kiemelte, a VI. Nagy Históriás rajzpályázatot, amelyben a gyerekek a felhívásban megadott négy történelmi esemény/személy közül választhatnak egyet, amihez rajzot, művészi alkotást készíthetnek. Az V. Nagy Históriás rajzpályázat a közelmúltban zárult, rendkívül sikeres volt a diákok, pedagógusok között.
- A Trianoni békediktátum aláírásának centenáriumához kötődően egy TRIAN100N elnevezésű országos pályázatot is hirdetünk, amit a Magyar Művészeti Akadémia is támogat. Természetesen ezeket az egyszerűbb lebonyolítás érdekében online várjuk, s a közösségi médiában lehet majd megtekinteni - tájékoztatta lapunkat Rátz Ottó, aki hangsúlyozta, a pályázatokkal a céljuk a tehetségazonosítás, a tehetséggondozás, a művészetekben kiemelkedően alkotó fiatalok felfedezése, segítése.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!