Új rámpa a vasúti aluljáróban


2020-07-06 21:22:50  | cikk: HuHa  | 


Új rámpa a vasúti aluljáróban főképe
Elkészült és a műszaki átadás-átvételt követően már használható a vasútállomás aluljárójában megépített rámpa. Az önkormányzati beruházásként kialakított szerkezet 2,1 millió forintba került, a munkát a Városgondnokság végezte külső vállalkozó bevonásával.
Venczel Csaba képviselő, Bakó István, a Városgondnokság vezetője, Unger Tamás alpolgárester és Csonka László állomásfőnök 

A mai bejáráson Unger Tamás alpolgármester emlékeztetett, a vasútállomás felújításakor lebontották a korábbi felüljárót és helyette készült ez az aluljáró, mely nemcsak a peronok megközelítésére szolgál, hanem egyfajta átjáróként használják az emberek a Béke tér és vasúton túli területek közötti közlekedésben. Mivel pedig kettős használatban van az aluljáró, természetes volt, hogy az önkormányzat az ügy mellé állt, amikor felmerült az igény egy olyan rámpára, mely könnyebbé teszi a kerékpárral közlekedők és babakocsit tolók dolgát az áthaladásnál - magyarázta az alpolgármester.
A vonattal utazókat és a környéken lakókat egyaránt szolgálja a rámpa

Bakó István, a Városgondnokság vezetője elmondta, hosszú előkészítő munka után 2 és fél hónapot tett ki a kivitelezés. Az aluljáró mindkét végén megépített rámpáról és a hozzá tartozó korlátról mérnöki műszaki rajz készült, ezt a MÁV ellenőrizte és jóváhagyta, csak ezután kezdődhetett a szerkezet kivitelezése. Mint mondta, a rámpa 5 mm vastag lemezből készült, egyik sávja a lejáró szélén futó betonrámpára simul, másik sávja pedig a lépcsőfokokon támaszkodik.
-Ez a rámpa nem a kerekesszékkel közlekedők számára készült - azt a hely magassága miatt nem lehetett kialakítani -, a kerékpárosok, a babakocsit tolók és a kerekes bőröndöt cipelők közlekedését teszi könnyebbé és biztonságosabbá - közölte.
Kerékpárosok, babakocsival közlekedők és kerekes bőröndöt használók számára készült

Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője nagy örömmel fogadta a rámpa elkészülését, hiszen a vasúton túl élők régi igénye volt ez. Mint megtudtuk, a városrész lakói számára ez a legbiztonságosabb és legrövidebb közlekedési út a városközpont felé, hiszen sem a Győri úti vasúti átjárónál, sem a Kisfaludy utcai átjárónál nincs gyalogos-átkelőhely. Ez a fejlesztés a vonattal utazók és a vasúton túl élők közlekedésbiztonságát és kényelmét egyaránt szolgálja - állapította meg a képviselő.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!