A világranglista élén áll a pápai kalapácsvető


2020-07-06 19:02:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A világranglista élén áll a pápai kalapácsvető főképe
A Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője, Füredi Dániel a Németh Pál Dobóakadémia Nyári versenysorozatán világranglista első helyezést érő eredményt ért el.

Szombathelyen kezdődött a Dobó SE nyári versenysorozata, ahol a pápai klubot Horváth Áron, Füredi Dániel, Sztupák László és Nagy Gergely képviselte. A bajnokság pápai szempontból jól alakult, hiszen a négy kilogrammos szerrel Horváth Áron egyéni csúcsot javított (55.04 méter), így tett a hat (68.10) és 7.26 kilogrammos kalapáccsal (59.02) Sztupák László is, Nagy Gergely pedig ezúttal sem okozott csalódást, ezúttal is stabilan 64 méter felett teljesített. A legjobb eredmény Füredi Dániel nevéhez fűződik, akinek az öt kilós kalapács 73.37 méterre szállt a kezei közül, amivel átvette a vezetést az ifjúsági világranglistán.

- A bemelegítésnél 75 métert dobtam, sajnos ezt a versenyen nem sikerült megismételnem, de így sem vagyok elégedetlen - emlékezett vissza Dániel a rekorddöntés körülményeire. - Bíztam a jó eredményben, hiszen a felkészülésem jól sikerült, sokat dolgoztam az edzéseken, igyekeztem mindent beleadni. Szeretném megköszönni mindenkinek a sok gratulációt, és edzőmnek is hálás vagyok, hogy így fel tudott készíteni. Természetesen nem dőlök hátra, folytatom a felkészülést, hiszen idén az a célom, hogy 76-77 méter közelébe kerüljek.

Varga Patrik, a PAC edzője tanítványa eredményével kapcsolatban azt mondta, a klub történetében korábban még nem fordult elő, hogy pápai atléta a világranglista élén álljon.

- Dani eredménye még akkor is megsüvegelendő, hogy tudjuk, a járvány miatt több verseny is elmaradt, első éves ifjúsági atlétaként ettől függetlenül minden dicséretet megérdemel. A nehezebb kalapácsokkal is jó eredményei vannak, mindenképp bizakodó vagyok vele kapcsolatban is a jövőt illetően. Tehetséges, ha emellé még megfelelő edzésmunka párosul, akkor nem elérhetetlen a 77 méter.

A klub kalapácsvetői július végén Székesfehérváron és Szombathelyen versenyeznek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!