Csontozómunkás képzés Pápán


2020-07-06 15:44:24  | cikk: Babos Petra  | 


Csontozómunkás képzés Pápán főképe
Csontozómunkás képzés indult városunkban részben a Foglalkoztatási együttműködések a pápai járásban elnevezésű projekt keretében. A tanfolyamnak a Fenyvesi villa épülte ad otthont. Az oktatás első napjára Unger Tamás alpolgármester, a paktum vezető testületének elnöke is ellátogatott. Mint mondta, a ma indult képzés a Foglalkoztatási együttműködések a pápai járásban című európai uniós projekt részeként valósult meg.
-A képzések fontos részét teszik ki a Paktumnak, mint cél. Összesen a 900 millió Ft-os támogatást 583 fő bevonására kapta meg a konzorcium, s ebből a képzésekbe bevont személyek száma 31 fő, de további képzésekre számítunk a következő hónapokban. Pápai helyszínnel ez az első képzés, az eddigieket Veszprémben tartották, ahol nyelvi képzést szerveztek, amelyen részt tudtak venni álláskeresők is. A projekt a járványhelyzet miatt további három hónapos meghosszabbítást kapott, így ennek a végleges befejezése 2021. január 31-re várható - tette hozzá Unger Tamás.
Unger Tamástól megtudtuk, május 31-ig 475 millió Ft-ot fizetett ki a kormányhivatal bérköltség, bértámogatás és képzés címén, ezzel segítve az álláskeresőket.
Vágó Péter, a Studyum Kft. ügyvezetője elmondta, a csontozómunkás képzésre főleg nehéz helyzetben élő, hátrányos helyzetű emberek jelentkezhettek. Az önkormányzat, a munkaügyi központ és a Pápai Hús Kft. együttes összefogásával jött össze a képzés.
-Egy hétig elméleti képzésen vesznek részt, majd 6 héten keresztül a Pápai Hús Kft-nél lesznek gyakorlaton. A záróvizsga augusztus végén lesz. Lényeges, hogy munkalehetőséget kapnak, vagyis szakmunkás bizonyítványt, a Pápai Hús Kft. pedig kölcsönös megegyezés alapján munkát is biztosít. A képzés mindent fizet, vagyis a részvételi díjat, a munkaruhát, s munkabért is kapnak a képzés során - tudtuk meg az ügyvezetőtől.
A mostani képzésre többen jelentkeztek, mint amennyi hely volt, így most összesen tizenhárom résztvevő van.
A képzésben való részvételnek nem feltétele a befejezett iskolai végzettség, az előzetes szakmai gyakorlat és ismeret, viszont egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges és az, hogy regisztrált munkanélkülinek kellett lennie a jelentkezőnek.
Ignácz Mária Rita elmondta, megszűnt a munkahelye a járványhelyzet miatt, ezért szeretett volna magának olyan munkát, ami biztosítja a megélhetését. Reméli, ez a képzés beváltja a hozzá fűzött reményeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!