Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


2020-07-04 23:46:53  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra, Pintér Ádám  | 


Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor főképe
Tegnap ért véget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Csoportjának Ifjúsági Önkéntes tábora. A huszonöt gyermek számára szervezett program központi helyszíne idén is az Esterházy-kastély volt.
Pintér-Papp Esztertől, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának vezetőjétől megtudtuk, a résztvevő gyerekek jól ismerik az önkéntesség több formáját is, hiszen a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységébe már sokszor bekapcsolódtak, például élelmiszer-adománygyűjtésbe, vagy tavaly a nyári szünetet azzal zárták, hogy a Nátuskerti Óvoda kültéri játékait újították fel.
-A szemétszedés pedig egy másik fajtája az önkéntességnek, amit a gyerekek szívesen végeztek el - mondta Pintér-Papp Eszter, aki hozzátette, az egyhetes tábor során sok kastélyos program várt a résztvevőkre, de voltak kézműves foglalkozások és egyéb játékos feladatok is. Nagy örömükre, idén is jó hangulatban telt az egyhetes tábor, a diákok elmondása szerint jól érezték magukat.
Pintér-Papp Eszter elárulta, megalakult egy olyan ifjúsági önkéntes csoportjuk, 10-15 fős tagsággal, akik rendszeresen találkoznak egymással, s szerveznek programokat.
Dr. Áldozó Tamás polgármester már tavaly is ellátogatott a máltais táborba, ahol az önkéntességről beszélgetett a gyerekekkel. Mint mondta, tavaly abban maradtak a gyerekekkel, hogy idén keresnek egy olyan helyet a városban, ahol együtt összeszedik a szemetet. Felvetődött, hogy a Jókai utcán kéne példamutatóan összeszedni a szemetet, de végül az új futókör melletti fenyves mellett döntöttek.
-Az emberben megvan az a hajlam, hogy tiszta és rendezett környezetben éljen. Azt remélem, hogy ha a notórius szemetelők azt látják, hogy a gyerekek milyen lelkesen és önzetlenül tesznek a környezetük tisztántartásáért, akkor az egyfajta pedagógiai célzattal is fog majd bírni. A gyerekekkel ezúttal a Külső-Várkert részén szedtünk szemetet - emelte ki a polgármester.
Schuszter Dóra szerint jól sikerült a tábor. Mint mondta, meglepő volt számukra, hogy mennyire sok szemetet találtak és gyűjtöttek össze.
-Minden program jó volt, amit szerveztek nekünk. Sokat játszottunk, társasjátékoztunk és a bringóhintóztunk - mesélte mosolyogva.
A tábor résztvevői ezúttal is igazi közösséggé kovácsolódtak az öt nap során, s reményeik szerint hamarosan újra találkoznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!