A Mezőben is véget ért a tanév


2010-06-17 20:04:25  | cikk: HuHa  | fotó: mo  | 


A Mezőben is véget ért a tanév főképe
Ünnepélyes keretek között zárták be a 2009/2010-es tanévet ma a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézményében, a volt Mezőben. A tanévzárón Unger Tamás az iskola igazgatója vetett számot az elmúlt évvel. Tartalmas, gazdag és eredményes év áll mögöttünk - fogalmazott, megemlítve a szeptemberi városi tanévnyitót –mely a tagintézmény területén folyó építkezés első szakaszának átadóünnepsége is volt -, a márciusi tanbolt nyitását, a vendéglátós diákok franciaországi és németországi szakmai gyakorlatát. A diákrendezvények közül kiemelte a szüreti napot, az Öko-Diáknapot, az ÁNTSZ városi vetélkedőjét a Nem Dohányzók Világnapja alkalmából, a hagyományteremtő szándékkal megszervezett kereskedelmi-vendéglátóipari és mezőgazdasági-élelmiszeripari szakmai programot és a szalagavató ünnepélyt, melyet első alkalommal tartottak a Városi Sportcsarnokban. Az igazgató gratulált a Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjében sikeresen szereplő diákoknak és szólt a tanulmányi teljesítményekről.

-A tanulás nem öncélú dolog. A tavaly végzett tanulók körében végzett felméréseink alapján a nálunk végzettek nagy része, 65-70 százaléka szakmájában el tudott helyezkedni a szakmai vizsgát követő hat hónap során, egy részük pedig sikeresen tovább tudott tanulni. A jobb átlagú tanulók sokkal könnyebben tudtak boldogulni – figyelmeztetett Unger Tamás, hozzátéve, hátra van még a szakmai gyakorlatok időszaka, ami éppoly fontos része a képzésnek, mint az iskolai oktatás.

A tanévzárón – idén először – adták át a Böröczky Géza-díjat, az iskola egy kiemelkedő diákjának. Az elismerést a névadó unokája, dr. Szőllősy Szabolcs professzor, közgazdász alapította ez év tavaszán, azzal a céllal, hogy méltó emléket állítson Böröczky Géza (1889-1972) pápai vendéglős és üzleti vállalkozó szakmai életművének, Pápa város vendéglátása és fejlődése érdekében kifejtett tevékenységének, valamint, hogy évente megjutalmazza az intézmény egy erre érdemes tanulóját. A díj névadója sikeres vendéglős és üzletember, a város gazdasági életének ismert egyénisége volt. Vendéglője - mely a később róla elnevezett Böröczky dombon állt – híres volt igényes szolgáltatásairól és ételválasztékáról. A vendéglő 1913-tól az 1949-es államosításig működött. A névadó unokája a díj alapításával olyan diákokat kíván jutalmazni, akik kiváló előmenetelt érnek el a vendéglátó-ipari vagy kereskedelmi ismeretek elsajátításában, törekednek a magyar nemzeti hagyományok ápolására és szilárd jellemű, etikus viselkedésűek – hangzott el a díj ismertetésében. A kitüntetett személyére az iskola tett javaslatot, az oklevelet és jutalmat tartalmazó díj odaítélésében pedig az alapító döntött. E szerint az idei esztendőben – első alkalommal – Bolla Réka 14. vt tanuló vehette a Böröczky Géza-díjat.

A tanévzárón több diák kapott könyvjutalmat jó tanulmányi eredménye, közösségi munkája és példás magaviselete elismeréseként.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!