Hét turnusban kínál nyári tábort a Kékfestő


2020-07-01 17:16:10  | cikk: Babos Petra  | 


Hét turnusban kínál nyári tábort a Kékfestő főképe
Az idei nyáron hét turnusban várják a táborozni vágyó gyerekeket a Kékfestő Múzeumban. A múzeum munkatársai igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy az változatos, színes legyen.
Az első tábor hétfőn kezdődött, Kő, papír, olló címmel. Ide a 6-8 éves korosztályt várták.
Vonnák Andrea múzeumpedagógus elmondta, a kézműves táborok mellett idén mozgásos programot is szerveznek, hiszen erre is nagy az igény.
-A táborok ideje alatt betartjuk a szigorú higiéniai szabályokat. Az idei évben változás, hogy nem megyünk kirándulni. A csoport létszámok is limitálva lettek 15 főben. A gyerekeknek minden reggel, amikor megérkeznek, megmérjük a lázukat, s csak az a gyerek vehet részt a táborban, aki nem lázas. Amikor bejönnek a múzeumba, kezet fertőtlenítünk. Van, aki otthonról hozott sajátot, de mi is tettünk ki használatra kézfertőtlenítőt - tudtuk meg Vonnák Andreától.
-Az első nap idén is az ismerkedéssel telt. Megismertük egymást, valamint a múzeumot. Délután mindenki elkészítette a saját pólóját, ami elmaradhatatlan része ennek a tábornak. De készítettünk nyári ablakdíszt is, amit természetesen haza is vittek a gyerekek. Kedden kő állatkát csináltunk, mindenki kavics állatot festett, valamint fakanálból kékfestős babát. Szerdán körmöcskéztünk, ami nagy sláger, majd délután múzeumi módszertani foglalkozáson vettek részt a Samu és a több ló kiállításhoz kapcsolódóan. Csütörtökön varrunk kisállat figurát és papír ceruzatartó készítünk az újrahasznosítás jegyében, majd moziba megyünk délután. Pénteken, a tábor utolsó, vagyis záró napján pedig mozgásos játékokat játszunk, számháborúzunk a kertben - tudtuk meg Vonnák Andreától, aki kiemelte, nagy öröm számukra, hogy idén is, mint eddig minden évben, vannak visszatérő táborozóik.
Huschek Emma a nyakában lógó rózsaszín nyakláncot készítette 

Huschek Emma 7 éves kislány már nem először járt a Kékfestő Múzeum nyári táborban. Emma szerint nagyon jó ez a program, hiszen minden nap sok szépet készítenek. Neki a kedvence a körmöcskézés, azért mert az egy különleges kötés technikával készülő dísz, amit nyakláncként vagy karkötőként lehet használni.
A Kis konyhafőnök tábor a gasztronómia, az életmód és a kézművesség köré összpontosul, július 13. és 17. között. Erre a 9 és 13 éves korosztályt várják elsősorban. A Fuss és Fess táborban a mozgáskultúra és művészet kerül előtérbe, s új tábor a Kreatív sajtkukacok tábor, ahol a mozgáskultúra és az újrahasznosítás lesz a fókuszban. A három táborba még várják a jelentkezőket. További információ a 30-791-5797-es telefonszámon kérhető.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!