A munkanélküliségről és a segélyezési rendszer átalakítására vonatkozó javaslataikról tájékoztattak


2010-06-17 18:35:44  | cikk: mo  | 


Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete ma délután. Süle Zsolt, a helyi szervezet alelnöke a munkanélküliség aggasztó helyzetére hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy a régió egyéb településeihez (Székesfehérvár, Dunaújváros) képest Pápán és a kistérségben jelennek meg legnagyobb számban az állásnélküliek. Az alelnök adatokat is közölt. Állítása szerint a térségben április hónapban 15,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ez összesen 4228 fő álláskeresőt jelent. Süle Zsolt azt hangsúlyozta, az ok az elmúlt húsz év elhibázott gazdaságpolitikájában keresendő, majd bírálta a Fideszes városvezetést amiatt, hogy nem tett lépéseket a negatív folyamatok megállítása érdekében.

Orbán Imre helyi elnök a témához kapcsolódóan a segélyezési rendszer gyökeres átalakítására tett javaslatot. Elmondta, szükségszerű lenne, hogy a szociális segélyek kiutalása előtt egy szigorú, mindenre kiterjedő környezettanulmányt végezzen a bizottság. A helyi elnök kihangsúlyozta, a segélycsalók ellen határozottan lépjen fel az önkormányzat és amennyiben szükséges, kérjen az APEH-től vagyonosodási vizsgálatot. Orbán Imre úgy fogalmazott, a Jobbik képviselői amint bekerülnek a pápai képviselőtestületbe, egy átfogó vizsgálatot kezdeményeznek a „segély biznisz” okán.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!