Darts: Lezárult a tavaszi ligasorozat


2020-06-29 16:20:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Darts: Lezárult a tavaszi ligasorozat főképe
Farkas Gergő győzelmével zárult a Holdkő Darts Klub ligaversenyének utolsó fordulója, összetettben Torda Tiborhoz került a győztesnek járó serleg.

21 indulóval zajlott a nyílt versenysorozat záró fordulója, ahol már a csoportkörök során is nagyszerű párosítások alakultak ki, jelzi ezt az is, hogy már ekkor kilenc 180/171 dobás született. Minden csoportból négyen jutottak tovább a 16-os főtáblára, ahol már három nyert legig folytak a játszmák. A legjobb 16 között meglepően sima mérkőzések alakultak ki, a nyolc mérkőzésből hét alkalommal is 3:0 lett a végeredmény.

- A legjobb nyolc között már szorosabb, kiélezettebb mérkőzéseket is láthattunk - mondta Szalai Richárd, a klub elnöke. - Az elődöntők során három 180-as dobást és egy 108-as kiszállót hoztak össze a srácok. Az öt nyert legig tartó döntő mérkőzés nagyon jó színvonalú, fordulatos játszmát hozott. A fináléban Torda Tibor már 3:0-ra és 4:2-re is vezetett, ám ellenfele, Farkas Gergő nem adta fel és az ifjú tehetség zsinórban három leget nyerve 5:4 arányban diadalmaskodott.

Összesítésben a Pápai Holdkő Darts Liga tavaszi versenysorozatát 108 ponttal Torda Tibor nyerte, második Borbély András, harmadik Kelemen Péter lett. A legnagyobb, 160-as kiszálló Tóth József nevéhez fűződik, míg a legtöbb 180/171-et - nyolcat - a végső győztes dobta.

- A szezonban összesen 33 játékos küzdött meg egymással, a legjobb 10-ben öt játékosunknak sikerült végeznie. A fordulók során 15-en összesen 37 darab 180/171-et dobtak, kiemelendő Kelemen Péter és Pálfy Péter teljesítménye, akik négy-négy 100+ kiszállót vállaltak, illetve Torda Tibor, akinek három is összejött a szezon során - tette hozzá az elnök.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!