Információs nap a Tudás-Szín-Tér programról


2010-06-17 17:59:37  | cikk: mo  | 


A Tudás-Szín-Tér program értékelése céljából információs napot szervezett ma délelőtt a Jókai Mór Művelődési Központ. A TÁMOP keretében megvalósuló projekt 2009. szeptember 1-jén indult, azóta 9 hónap telt el. Veszpréminé Turtsányi Valéria igazgató és az egyes szakterületekért felelős szakmai koordinátorok beszámoltak az eddig végzett munka eredményeiről.

Az eltelt 9 hónapban a művelődési központ számos olyan programot szervezett, amely hozzájárult a minőségi oktatás és hozzáférés széleskörű biztosításához, az esélyegyenlőtlenségek csökkentéséhez. Az uniós pályázaton a TÁMOP program keretében elnyert 100 millió forintos összegből a kultúra szinte minden területét lefedő programok, rendezvények, tanfolyamok, képzések valósultak meg. Veszpréminé Turtsányi Valéria elmondta, a projekt az ütemtervnek megfelelően halad, a kitűzött célokat elérték.

A változatos programok javították a közoktatás hatékonyságát. Hat nevelési területen 22 féle programot valósítottak meg. A színházi nevelés területén például 6500 résztvevőnek 50 helyszínen szerveztek programokat.

A programok összeállításánál fontosnak tartották a szervezők a hagyományápolással kapcsolatos rendezvények szervezését. Ehhez kapcsolódik az ősszel megrendezendő Történelmi akadályverseny lebonyolítása a Hagyományok Hegye Egyesület és a Pápai Huszáregyesület közreműködésével, valamint a Kenderkóc kézműves műhely foglalkozásai, melynek keretében a népi mesterségek elevenedtek meg a gyerekek előtt. Ehhez mintegy 3,5 millió forintos eszközbeszerzés is kapcsolódik.
A projekt szempontjából kiemelkedő a Nemzetek találkozása elnevezésű program, melynek célja a városunkban élő külföldi családok kultúrájának, hagyományainak megismerése. A rendezvények lebonyolítása érdekében a szervezők felvették a kapcsolatot az International Coffee Club-bal, melyet az amerikai családok működtetnek. A négy tervezett rendezvényből egyet már megtartottak a Városi Gyermeknap keretében, a következő program a karácsony jegyében decemberben lesz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!