Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend


2020-06-25 16:46:22  | cikk: Babos Petra  | 


Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend főképe
A koronavírus-járvány idején a németországi Teuton Lovagrend sem tudott adományokat eljuttatni. A veszélyhelyzet elmúltával ma délelőtt érkezett városunkba az első nagyértékű ruha-és lakberendezési szállítmány.
Dr. Áldozó Tamás polgármester, a Teuton Lovagrend magyarországi vezetője az adomány érkezése kapcsán örömét fejezte ki.
-Folyamatosan készítjük elő a magyarországi tartomány egyesületté szervezését. Több alkalommal is egyeztettünk már Klaus Blossal. A koronavírus-járvány sok mindent felülírt, többek között azt az intenzív kapcsolatot is, ami korábban természetes volt. Amint újra megnyíltak a határok, s lehetővé vált, hogy újabb és újabb transzportokat szervezzen a lovagrend, Magyarország sem maradt ki a menetrendből. Mindazt, amit ma ideszállítottak, azt előzetesen egyeztették az ESZI-vel. Ezúttal nem a jól ismert bébiételgyártó cég termékei, hanem egy multinacionális cég adománya ez, s az ő termékeikből egy válogatás, sok ruhaneművel - mondta a polgármester, majd hozzátette, az idei évre két találkozót terveztek. Az egyiket Pápára, ami sajnos elmarad, mert az a novemberi dátum, amire tolódott volna a járvány miatt, az egy másik pápai nagyrendezvénynek lesz majd az időpontja. A hagyományos találkozót, ami mindig Bajorországban van, azt októberben tartják idén. Erre a lovagrend tagjai összegyűlnek a világ minden pontjáról.
A németországi Teuton Lovagrend évek óta szállít adományt városunkba

-A cél, hogy a Teuton Lovagrend magyarországi tevékenysége tovább erősödjön, ezért is van szükség arra, hogy egyesületté szerveződjön. Az egyesület tagja az lehet, akit lovaggá avattak, s így léphet be az egyesületbe. Most azon is dolgozunk, hogy további kapcsolatokat építsünk ki, s további lovagjelölteket vonjunk be a közös munkába - tudtuk meg dr. Áldozó Tamástól.
Klaus Blos, a rend nagymestere örömét fejezte ki, hogy ismét Pápára jöhetett. Kiemelte, a koronavírus-járvány az ő munkájukat is lelassította. Tekintettel voltak a környezetükre, a szabályozásokra, óvták a saját egészségüket is és a rászorulókét is.
-Amikor újra megnyíltak a határok, első utunk Pápára vezetett. Most nem élelmiszert, hanem ruhaneműt, háztartási textíliát és dekorációs anyagokat hoztunk. Ezek mind nagyon jó minőségűek. Elsősorban idősek otthonába, kórházakba, szociális intézményekbe képzeltük el, így megújítva ott a környezetet, s ezzel egy kis színt vinni a vírus utáni hétköznapokba. Az adományokhoz a vírus idején és még most is nehezebb hozzájutni, s a munkát az is nehezítette, hogy mindenkinek otthon kellett maradnia. Nem tudjuk, mikor lesz vége a járványhelyzetnek, s nehéz megítélni, hogy milyen hatással lesz ez a gazdaságra. A lakosság fegyelmezetten betartotta az előírásokat, Magyarországon ez még inkább megfigyelhető volt. Nagyon nehéz volt számunkra a karantén időszaka. Nálunk nem volt idősáv, nekünk otthon kellett maradnunk, nem találkozhattunk a nem egy háztartásban élő szeretteinkkel -zárta gondolatait a nagymester.
A szállítmány ezúttal csak Pápára jött, ez 20 köbméternyi áru. A jövőben szeretnének bébiételadományt hozni. Jelenleg az előkészítési és szervezői munkák zajlanak. A vírus idején Bosznia- Hercegovinába és Romániába küldtek szállítmányokat. A következő adomány Pápáé lesz.
Adományközvetítés útján juttatják el nem csak a rászorulók számára, hiszen a Családi-és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai lehetőségei között a ruhaosztás is megoldott, ami már működik, hiszen a járvány idején nem volt elérhető ez a szolgáltatás. Rászorultsági kritérium nélkül igénybe vehető, bárki válogathat az adományból - tudtuk meg Volstrommer Henriett szakmai vezetőtől.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!