Munkába állt a Perutz FC


2020-06-24 19:49:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Munkába állt a Perutz FC főképe
Tíznapos pihenőt követően június 24-én megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es NB III-as évadra a Perutz FC labdarúgócsapata. A sárga-kékek Lengyel Ferenc vezetőedző irányításával a Perutz stadion edzőpályáján láttak munkához.

A karanténidőszak alatt otthon, majd két héten keresztül hat edzés erejéig közösen mozogtak a játékosok, akik június 14-től 10 nap pihenőt kaptak. A nyaralásra szánt időszak letelt, így szerda délután már edzésre jelentkeztek azok a labdarúgók, akikkel sikerült megállapodni a közös folytatásról. Lengyel Ferenc vezetőedző 27 játékosnak, köztük 10 utánpótláskorúnak vezényelt tréninget.

- Elégedett vagyok, olyan állapotban van a többség, amiben bíztam - mondta az első edzés után a pápai szakvezető. - Háromfajta edzettségi állapotot láttam: vannak, akik top állapotban érkeztek vissza, vannak, akik megfelelő kondícióban vannak és főleg a fiatalok azok, akikkel többet kell foglalkozni, de ez természetes. A maival együtt ezt a három napot megpörgetjük, hétfőtől pedig úgy gondolom, magasabb szintről tudjuk folytatni a munkát, nem mellesleg két edzőmeccset is játszunk. Nagyon örülök, hogy szinte mindenki itt van a tavalyi csapatból, ha emellé az összeszokott társaság mellé egy-két igazolást sikerülne nyélbe ütni, akkor az NB III-ban egy erős keretünk lesz.

Glatz Lajos ügyvezetőtől megtudtuk, egyelőre biztos távozó nincs, ahogy biztos érkező sem, az első edzésen egy ismerős arc tűnt fel: ő Skriba Máté, aki a 2017/2018-as szezonban játszott már Pápán (16 meccs, négy gól), a legutóbb a Sárváron futballozó támadóval előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub.

- Nem tervezünk jelentősebb változtatásokat, célunk továbbra is az, hogy a csapat gerincét megtartsuk, a helyi kötődésű fiatalokat beépítsük és stabil tagjai legyünk az NB III-nak - mondta Glatz Lajos.

A Perutz FC a viszonylag rövid, hathetes felkészülés során több edzőmeccset játszik. Az első tesztmeccs július 1-jén, szerdán 20:30 perces kezdéssel lesz, amikor a harmadosztályba most feljutott Tolna megyei Majosi SE látogat a Perutz stadionba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!