Bóka Viktória az iskolapadban és a tatamin is jól teljesít


2020-06-24 11:00:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bóka Viktória az iskolapadban és a tatamin is jól teljesít főképe
Magyarország jó tanulója, jó sportolója kitüntetést kapott Bóka Viktória, a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium diákja, a Griff SE versenyzője.

A címet azok a diákok és hallgatók nyerhették el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak, a 2018/2019-es tanévben 4,8-as, 4,7-es vagy 4-es átlagot értek el, emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban végeztek. Horváth Csanád, a Türr István Gimnázium és Kollégium 7. évfolyamos tanulója mellett Bóka Viktória, a Petőfi Gimnázium diákja, a Griff SE karatékája is megkapta az elismerést, miután 4,73-as átlaggal zárta az elmúlt tanévet és sport vonalon korosztályában hazai és nemzetközi szintéren is ott volt a legjobbak között.

- Nagyon örültem az oklevélnek, Bognár Anita igazgatónőtől tudtam meg, hogy ebben a megtiszteltetésben részesülök, szeretnék köszönetet mondani a tanároknak és edzőimnek, hogy hozzásegítettek ehhez a díjhoz - mondta Viki, aki 2010 óta látogatja a pápai karate egyesület edzéseit. - 2018-ban a budapesti Európa-bajnokságon az ifjúságiak között a dobogó második fokára állhattam fel, míg a 2019-ben az országos diákolimpia döntőjében bronzérmet akasztottak a nyakamba.

A fiatal karatés elmondta, tervei között szerepel, hogy az augusztusi övvizsgán 1. kyu-ra sikeres vizsgát tesz, idővel pedig szeretne fekete övet szerezni. Viktória edzője, Szalóki Sándor tanítványával kapcsolatban azt mondta, ő egy ideális versenyző, mert nagyon fegyelmezett, kitartó, a heti öt tréning mellett három alkalommal fut és súlyzós edzéseket is végez. Nem véletlen, hogy korcsoportjában, a juniorok között az idei diákolimpia csoportselejtezőjét is megnyerte, és az országos döntőben - ha a vírus miatt nem marad el - is ott lehetett volna a legjobbak között.

- Annak ellenére, hogy egy nagyon szerény lányt ismertünk meg benne, ez a mérkőzések alatt nem látszik, több meccsét is KO-val nyerte, úgy gondolom, szép jövő előtt áll - tette hozzá a Griff SE vezetője.

Hamarosan a harmadik pápai díjazottal, Leimeiszter Ábellel, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulójával, a Pápai Úszó SE versenyzőjével olvashatnak beszélgetést.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!