Osztályonként vették át a bizonyítványokat a Weöresben


2020-06-18 17:14:26  | cikk: Babos Petra  | 


Osztályonként vették át a bizonyítványokat a Weöresben főképe
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben rendhagyó és különleges módon zajlanak az év végi bizonyítványosztások. A Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában tegnap a felsősök, ma pedig az alsósok vehetik át bizonyítványaikat, természetesen a járványügyi szabályokat betartva.
A diákokat vidám, nyári, vakációt idéző díszbe öltözött épületben várták. Ottjártunkkor az 1. a osztályosok vették át éppen a bizonyítványaikat. Az osztályfőnök és napközis társa minden kisdiákot egy-egy kedves szóval köszöntöttek, majd ajándékba ceruzát és egy kis édességet is kaptak a gyerekek. A kitűnők könyvjutalomban, a jelesek oklevélben részesültek.
Véseiné Kárpáti Ágota intézményvezető-helyettes elmondta, miután bejelentették a tantermen kívüli digitális oktatást, ők már március 16-án, hétfőn, kész terveket állítottak össze a tantestületüknek.
-Mi szervezett keretet adtunk kiindulásnak. Kialakítottunk az alsó és a felső tagozatban is egy digitális órarendet, aminek az volt a lényege, hogy a szülők reggel 8 és 9 óra között megkapták az aznapi tananyagot, s a saját időbeosztásuknak megfelelően tudtak segíteni a gyermekeiknek a tanulásban. Team-eket is kialakítottunk, melyek alsó tagozatban tantárgyanként, felső tagozatban szakonként és évfolyamonként működtek. Én úgy gondolom, sikeresen helyt álltunk, a szülők elégedettek voltak velünk. Mi a segítségnyújtást helyeztük előterébe, s nem a számonkérést. A célunk az volt, hogy a diákok a tananyagot elsajátítsák. Azokat a diákokat, akiket nehezebben értünk el, megtaláltuk a velük való közvetlenebb kapcsolatformákat - emelte ki Véseiné Kárpáti Ágota, aki köszönetét fejezte ki a szülőknek, diákoknak és a pedagógusoknak, akiknek az összefogása nélkül nem sikerülhetett volna ez a tanév.
Az iskolában minden diák, akivel együtt tudtak működni a pedagógusok, sikeres tanévet zárt.
A Weöresben két első osztályt indítanak 2020/2021-es tanévben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!