Társadalmi munka a Forrás tanösvényen


2020-06-13 20:13:44  | cikk: hp  | 


Társadalmi munka a Forrás tanösvényen főképe
Lelkes helyi önkéntesek széleskörű összefogással és nagy munkával megtisztították a tapolcafői Örvény-tavat és a Tapolca patakot, valamint felújították a régi információs táblákat.
Somogyi Zoltántól, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnökététől megtudtuk, minden nyár elején a kertbarátok közösségi munka keretében megtisztítják a tanösvényt.
-A tanösvény a társadalmi összefogásnak köszönhetően jött létre, s így is tartjuk karban. Az Örvény-tó megtisztítása minden évben a feladatunk. Már nem nagyon lehetett látni a vizet a sok békalencsétől és a hínártól. A nap fő feladata azonban a tanösvényen található információs táblák felújítása, vagyis először lecsiszolása, majd lefestése. Ezek a táblák már több mint tíz évesek, az idő vasfoga meglátszott már ezeken is. Természetesen a szemetet is összeszedjük ilyenkor - tudtuk meg Somogyi Zoltántól, aki hozzátette, újabb két új információs táblával is bővült a tanösvény, amelyek a Forrás tanösvényen való tartózkodás és viselkedés szabályait írják le.
Somogyi Zoltán elmondta, az idei évben a Forrás Napja elmarad, de szeretnének majd egy fát ültetni.
A társadalmi munkában a kertbarát kör tagjai mellett sok fiatal is segédkezett a tanösvény szépítésben.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!