Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök


2020-06-11 21:04:12  | cikk: hp  | 


Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök főképe
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben rendhagyó módon zajlanak az érettségi bizonyítvány osztások is. A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban három végzős osztály van, ők három különböző időpontban veszik át a bizonyítványaikat, természetesen a járványügyi szabályokat betartva.
Ma délután a gimnázium 12. B osztályosai kapták meg a bizonyítványokat.
Bognár Anita intézményvezető ennek kapcsán elmondta, különleges és emlékezetes tanév volt a 2019/2020-as oktatási év.
-Amikor március 13-án bejelentették, hogy hétfőtől tantermen kívüli oktatás lép életbe, természetesen a kollégáimmal együtt azonnal azon gondolkoztunk, hogy hogyan oldjuk meg ezt a feladatot. Március 16-án reggel megbeszéléssel indult a nap, amikor arról döntöttünk, hogy mely platformokat használjuk az oktatásban, törekedve az egységességre. A kollégák egymást is segítették, hiszen többen vannak olyanok, akik élen járnak a digitális oktatásban. Az első héten inkább az ismerkedés zajlott ezekkel a felületekkel, de az idő múlásával pedig mindenki egyre jobban beletanult, s jól helyt álltak mind a tanáraink, mind pedig a diákjaink. Köszönettel tartozom mindenkinek - tudtuk meg Bognár Anitától, majd hozzáfűzte, aztán következett az érettségi ideje, amelyet számtalan kérdés előzött meg.
A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett zajlott a bizonyítványok kiosztása

-Az oktatási tárca részéről arról sosem volt szó, hogy az érettségit nem rendezik meg, azonban mindenféle információk szárnyra keltek, így a diákjainkban is kialakult egyfajta bizonytalanság. Én megnyugodtam, amikor megtudtuk, hogy milyen formában kerül megrendezésre, és hogyan zajlik majd az idei érettségi. Sok előkészületet igényelt az írásbeli vizsgák megszervezése, köszönöm a Pápai Tankerületi Központnak és a kollégáimnak, hogy partnerek voltak ebben a hatalmas, nem mindennapi feladatban. Nálunk gördülékenyen zajlott az írásbeli vizsga minden tantárgyból. A diákok kezdetben aggódtak, amikor kiderült, hogy a szóbeli vizsgák elmaradnak, s ez magával hozza majd azt is, hogy azoknak a tanulóknak, akik szóban jobbak, nem lesz lehetősége a javításra, korrigálásra. Én úgy gondolom, hogy ennek ellenére, sikeres érettségi vizsgaidőszakot zárhatunk idén is, nagyon szép eredményekkel végeztek diákjaink. A mai napon voltak a 12. B osztályban a szóbeli vizsgák célnyelvi civilizációból, mivel ebből a tantárgyból a kéttannyelvű osztályban csak szóbeli vizsga van és testnevelésből is szintén csak szóbeli vizsga volt - tudtuk meg az igazgatótól.
Bognár Anita kiemelte, a 12. B osztály nagyon szép eredményekkel büszkélkedhet.
-A 12. B osztályosok 29 felsőfokú angol nyelvvizsga tulajdonosai, hiszen a képzésben a jeles emelt szintű angol nyelvi érettségi és a két tantárgyból angol nyelven teljesített vizsga felsőfokú nyelvvizsgát ad. Jellemzően ilyen eredménnyel végeznek kéttannyelvűs diákjaink angolból, melyet kiemelkedő eredménynek tartok, hiszen ez több mint 90 százalékos a felsőfokú nyelvvizsga arányt jelent. Emellett matematika tantárgyból lett egy 99 és egy 100 százalékos eredmény, de többen teljesítettek 90 százalék felett. A magyar átlaguk közel 4,5 a történelem angol nyelven átlag is 4,00 feletti, tehát szerintem elégedettek lehetünk velük. A másik két osztálynak holnap lesz az érettségi zárása, de az előzetes információk alapján elmondható, hogy ott is szép eredmények születtek - mondta az intézményvezető.
Bognár Anitától megtudtuk, a kéttannyelvű osztályban a diákok 90 százaléka egyetemeken tanul tovább, a 12. C osztályban a tanulók döntő többsége készül egyetemre, főiskolára, míg a 12. A-ból a diákok többsége a felsőfokú szakképzésben vagy OKJ-s tanfolyamokon folytatja tanulmányait A 12. B osztályból többen angol nyelvű képzésekre jelentkeztek a felsőoktatásban, de vannak olyanok is, akik külföldi egyetemen folytatják a tanulmányaikat a jövőben.
A végzősök az érettségi bizonyítványokat az elnöktől, az év végi bizonyítványokat az osztályfőnöktől vehették át. Képünk Rádi Gitta veszi át Kósa Anna osztályfőnöktől a bizonyítványt
 
Tarró Bianka 12. B osztályos diáklány elmondta, a távoktatás rendszerében készültek fel az érettségire, ami hatékony volt, nagyon sokat segítettek a tanárok.
-Én a mai civilizációs érettségitől féltem a legjobban, hiszen ebből csak szóbeliztünk, s negyven tételünk volt, amit tudni kellett, de úgy érzem, sikeresen vettem az akadályokat - mesélte mosolyogva Bianka, aki hozzátette, ő civilizációból és matematikából érettségizett angolul, történelemből pedig magyar nyelven. A diáklány marketing szakon szeretne tovább tanulni az ELTE-n, reményei szerint össze is fog jönni ez az elképzelése.
A végzősök virágcsokorral vagy egy üveg borral köszönték meg tanáraik áldozatos munkáját

Az érettségi bizonyítvány átadón Bognár Csenge 10. B osztályos diák szavalt, míg Cserneczky Laura 11. B osztályos tanuló az alsóbb évesek nevében búcsúzott a 12. B osztálytól. Az ünnepségen Mészáros Adrián 12. B osztályos diák énekelt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!