Jógatábor a Várkertfürdő kínálatában


2020-06-10 15:53:43  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: varkertfurdo.hu  | 


Jógatábor a Várkertfürdő kínálatában főképe
Nemcsak a vízilabdázni és úszni vágyókat várja idén nyáron a Várkertfürdő, hanem első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal gyermekjóga tábort rendeznek a 6-12 éves korosztálynak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az úszótábor nyolc héten keresztül június 22-ével indul, a harmadik turnustól - július 6-ától - kezdve két héten át pedig gyermekjóga tábor veszi kezdetét.

S hogy mi is a gyermekjóga? Egy olyan érzelemközpontú mozgásforma, amelynek minden egyes pillanatát átszövi a mese és a játékosság. Célja a gyerekek mozgásigényének kielégítése, érzelmi intelligenciájának fejlesztése. A rendszeres gyermekjóga foglalkozások testi, lelki és szellemi szinten egyaránt megalapozzák a gyermekek egészséges életét, segítenek a feszültség, a stressz és az elfojtott érzelmek oldásában, erősítik az immunrendszert, növelik a vitalitást. Fizikai téren javítják a rugalmasságot, az erőnlétet, a test és a lélek összhangját, nagyobb testtudatot ad. A gyermekjóga foglalkozás nem csak jógapózokról és mozgásról szól, hanem a légző-, lazító- és relaxációs gyakorlatokon át fejleszti a gyermekek személyiségét, erősíti az önbizalmukat. Különösen előnyös azonban a figyelemzavaros, hiperaktív, beszédhibás, szorongó, zárkózott, tanulási, magatartási vagy beilleszkedési nehézségekkel küzdő, sajátos nevelési igényű gyerekeknek.

A táborban gyermekjóga oktatók, pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. Egy turnusban maximum 20 gyermek vehet részt. A tábor minimum 10 fő jelentkezése esetén indul el. A játékos gyermekjóga foglalkozásokon kívül strandolással, kézműves foglalkozásokkal, önbizalom növelő-, személyiségfejlesztő játékokkal és mozgásfejlesztéssel várják a 6-12 éves korú gyerekeket.

A táborral kapcsolatos minden további információ IDE kattintva érhető el.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!