Intézményvezetőket választ a megyei közgyűlés - Csutiné Papp Orsolya ismét, Németh Zsolt először


2010-06-17 10:08:33  | cikk:  | 


Huszonhat napirendi pontot tárgyal meg ma a megyei közgyűlés pár perccel kilenc óra után kezdődött ülésén. A megyei képviselők döntenek egyebek mellett a Balla Róbert Téri Iskola, a Bartók Béla Zeneiskola és a Türr Gimnázium igazgatói tisztségeire kiírt pályázatokról is.

Fél tíz után először a Balla iskola ügyében született döntés: a beérkezett két pályázat közül Lévai Istvánné páyázatát - tekintettel a arra, hogy a szükséges képesítéssel nem rendelkezik - a közgyűlés tárgyalás nélkül elutasította. Csutiné Papp Orsolya pályázatához hárman szóltak hozzá; az ajkai Kovács Zoltán János mellett Áldozó Tamás az intézmény holland partneriskolájával kialakított kapcsolatát és annak eredményeit emelte ki, míg dr. Németh Márta az intézménynek a gici gyermekotthon bezárása után előállt helyzetben mutatott teljesítményét, az onnan Pápára került gyerekek mély empátiával, nagy szakértelemmel történt befogadását emelte ki. A közgyűlés a hozzászólások után 2 tartózkodás mellett 34 igen szavazattal bízta meg Csutiné Papp Orsolyát 2015. augusztus 15ig az intézmény vezetőjének.

A Bartók Béla zeneiskola igazgatói postjára a jelenlegi igazgatóhelyettes, Hetyei József pályázott egyedül. Tekintettel arra, hogy a kinevezéshez szükséges közoktatásvezetői képesítéssel nem rendelkezik, pályázatát a közgyűlés elutasította. Ennek ellenére, az intézmény szervezeti és működési szabályzatának megfelelően mint helyettes egy évig megbízott vezetőként irányíthatja az intézményt.

A Türr Gimnázium igazgatóságára az iskola tanára, Németh Zsolt nyújtott be pályázatot. Pályázatát az oktatási bizottság támogatta, a jelölt szóbeli kiegészítőjében az intzémény magas színvonalú oktató-nevelő munkáját, továbbá stabilitását emelte ki. A megyei közgyűlés 2 tartózkodás mellett 33 igen szavazattal választotta igazgatónak.

Áldozó Tamás kezdeményezésére a közgyűlés címzetes igazgatói címet adományozott Grúber Mariann részére eredményes iskolavezetői tevékenységének elismeréseként.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!