Felkészülés a H1N1-re


2009-09-17 12:15:13  | cikk:  | 


Felkészülés a H1N1-re  főképe
Magyarországon májusban diagnosztizálták az első újinfluenzás megbetegedést, azóta hazánkban már jóval száz fölött van az újinfluenzán átesettek száma. Ez a betegség Pápát sem fogja elkerülni, mondta dr. Duga Erika kistérségi tisztifőorvos ma délelőtt azon az értekezleten, melyen a gyermekekkel foglalkozó intézmények vezetőinek tartott tájékoztatást az újinfluenzáról. A Polgármesteri Hivatal művelődési osztálya hívta megbeszélésre a pápai oktatási-nevelési intézmények vezetőit, hogy az esetlegesen jelentkező megbetegedésekre felkészítsék őket. A H1N1 vírus hazánkban is itt van, budapesti és szegedi iskolákban már okozott tömeges megbetegedést. Bár jóslásokba felesleges bocsátkozni, valószínű, hogy Pápát és környékét sem fogja elkerülni, fogalmazott az értekezleten a tisztifőorvosnő, aki elárulta: Pápán és környékén már volt hat gyanús eset, de a laboratóriumi vizsgálatok negatívak lettek, azaz kiderült, hogy a tüneteket nem a H1N1 okozta. A védőoltás beadatását mindenképpen javasolja dr. Duga Erika.


(Hírforrás: Pápa Városi Televízió)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!