Új infrastrukturális beruházásokat adtak át az MH Pápa Bázisrepülőtéren


2020-06-09 09:10:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Új infrastrukturális beruházásokat adtak át az MH Pápa Bázisrepülőtéren főképe
Felújított atlétikai pályát és erdei futóösvényt valamint új kerékpáros beléptető pontot adtak át ünnepélyes keretek között a Bázisrepülőtéren.

A meglévő sportpálya valamint futóösvény felújítási munkálatai kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, 2019 augusztusában kezdődtek, melyeket már birtokba is vehettek a bázison sportolni vágyók. A Magyar Honvédség nagyértékű beruházását - valamint az új kerékpáros beléptető pontot - Gregory Clark, a projektet menedzselő NATO Támogató és Beszerző Ügynökség (NSPA) Légiszállítást Kezelő Programiroda (NAMPO) igazgatója egy szimbolikus kulcs kíséretében adta át Gadó Imre alezredesnek, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettesének.

Az átadóünnepségen elhangzott, az új sportlétesítmény egy kivilágított rekortán borítású 400 méteres futópályával, egy teljesen felújított, öntözőberendezéssel felszerelt futballpályával, egy kültéri kondiparkkal valamint egy 1600 méteres erdei futóösvénnyel segíti az ott szolgálatot teljesítő MH Pápa Bázisrepülőtér, a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) többnemzeti állományának valamint családtagjainak sportolását.

- Bár a kivitelezés csak néhány hónapig tartott, az eredménye hosszú évekre szól - mondta Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese. - Mondanom sem kell, a katonák számára elengedhetetlen a kiváló fizikai állapot elérése és annak karbantartása, emellett a pápai katonák életében is fontos szerepet tölt be a sport. Ez a fantasztikus sportpálya és az egyedülálló erdei futóösvény újabb jelentős mérföldkő a pápai bázist érintő fejlesztések sorában, ami azt bizonyítja, hogy itt továbbra is kiemelt figyelem jut a rekreációs jellegű beruházásoknak. Az MH Bázisrepülőtér jelenlegi és jövőbeli állománya nevében is szeretnék köszönetet mondani a NATO Légiszállítást Kezelő Program Irodának, a Honvédelmi Minisztériumnak és a kivitelezőknek, akik részt vettek a létesítmények tervezésében és építésében.

A parancsnokhelyettes hozzátette, a kerékpáros beléptető pont elkészülte első állomása az idén elkezdődött nagyszabású útépítő és burkolatfelújító munkálatoknak, mely a kerékpárosok számára a még biztonságosabb közlekedést segíti elő.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!