Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól


2020-06-06 07:11:54  | cikk: hp  | 


Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól főképe
A 2019/2020-as bábszínházi bérletsorozat utolsó előadásához érkezett a Pegazus Színház. A darab bemutatóját azonban a kialakult helyzet miatt csak szűk körben tartották meg a színészek, s gyerekekhez a digitális technika segítségével jut majd el a mese.
Végh Zsolt színész, igazgató hírportálunknak elmondta, a járványügyi helyzet miatt a Pe?ga?zus Színház sem tarthatott előadást a közönség előtt az elmúlt időben, ezért úgy döntöttek, hogy bábelőadásaikkal a digitális technika segítségével jutnak el a gyerekekhez.
-A második bérletes bábelőadást, a Pöttöm Pannát még végig tudtuk játszani, vagyis az előadás utolsó napja után jelentették be a veszélyhelyzetet Magyarországon. Sokat gondolkodtunk, mit tehetnénk, hogy a gyerekek el ne felejtsenek minket és az előadásainkat. Ezért videófelvételeket készítettünk három korábban már bemutatott bábelőadásunkról. A Pöttöm Panna, Az égigérő fa, valamint a Tapsi kalandjai című meséket juttattuk el a gyerekekhez. Nagy szívfájdalmunk volt, hogy közönség nélkül játszottunk, mivel online nincs színház. Lehet nézni színi előadást, de az nem ugyanaz, mint a teátrumban ülve. Ezt a három mesét bárki megnézhette a Pegazus Színház weblapján és közösségi oldalán. Mindegyik bábjátékot két részben mutattuk be a gyerekeknek. Reméljük, jól fogadták a kezdeményezésünket. Gyermeknapkor sem tudtuk a gyerekeket köszönteni, ahogy azt már megszokhatták, ezért készített a színház egy Boldog gyermeknapot című összeállítást, melyben mindannyian szerepeltünk - tudtuk meg Végh Zsolttól, aki hozzátette, a legújabb darabjukat, az Egérrágta meséket online tekinthetik meg a gyerekek hamarosan.
Végh Zsolt a nagysikerű Pegazus Parádé kapcsán elmondta, legnagyobb sajnálatukra, de idén elmarad a gyermekfesztivál a kialakult helyzet miatt.
Az idei évben 6479 gyermek látta a Pegazus Színház által kínált színvonalas bábelőadásokat. Az utolsóban, az Egérrágta mesékben Rózsa Molnár Henrietta, Simon Botond és Végh Zsolt játszik. A darabot írta, rendezte és tervezte Sarkadi Nagy László.
-A mese olyan egér Rómeó és Júlia. Van a fehér Papus, aki imádja, szereti a lányát, s közben megérkezik egy szürke egérfiú, aki nem a lányhoz illő rangban. A fiatalok egymásba szeretnek, s innentől kezdődik a bonyodalom. Aztán egy macska megjelenése a végén hőssé avatja a jószívű, bátor, talpraesett szürke kisegeret, s a Papa meghátrál, boldogan adja a lányát a szürke egérhez - mesélte Végh Zsolt a darab kapcsán.
A Pegazus Színház 2020/2021-es évadban a Fehérlófia, a Hókirálynő és a Purnululu című mesével várja majd a gyermekközönséget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!