Újra a tatamin


2020-06-05 19:27:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újra a tatamin főképe
Nagytevelen talált ideiglenes otthonra a Pápai Judo Akadémia, mely több mint 50 nap elteltével kezdte újra a foglalkozásokat.

A koronavírus-járvány miatt március közepétől nem tartott edzést növendékeinek a Pápai Judo Akadémia, annál is inkább mivel a Pápai SZC Acsády Ignác Szakképző Iskolájában található Küzdősport Centrum - az iskolával egyetemben - bezárta kapuit. Több héten keresztül otthoni edzéstervet kaptak, online edzéseken vettek részt a cselgáncsozók, akik az enyhítéseknek köszönhetően május elejétől ismét közösen gyakorolhatnak, igaz nem Pápán, hanem a nyári tábornak helyet adó nagyteveli tornateremben.

- A lehetőségekhez képest igyekeztük egyben tartani a társaságot és megmozgatni őket, minden napra feladatot kaptak - mesélte Mezei Csaba, az akadémia szakmai vezetője. - Május 4-én aztán miután a kormány engedélyezte az edzéseket, szerettünk volna visszatérni az edzőtermünkbe, ám legnagyobb meglepetésünkre a Szakképzési Centrum nem járult hozzá, hogy az önkormányzattól bérelt ingatlant használatba vegyük. Bízom benne, hogy ez a helyzet hamar megváltozik, hiszen bár jól érezzük magunkat Nagytevelen - és köszönjük Orbán Sándor polgármester úr segítségét - itt nincs fixen lerakott tatami, ezáltal a talaj rugózása sem olyan jó, mint a pápai termünkben.

A szakmai vezető elmondta, a járvány teljesen keresztülhúzta a versenyszezont, többek között a Pápa Kupa is elmaradt, így ősszel szinte minden hétvégén lesz megmérettetésük, többek között Pápa is helyszín lesz, ahol a Földharc és a Formagyarkorlat Magyar Bajnokságot rendezik. Előtte nyáron még egy övvizsga valamint a nyári edzőtábor vár rájuk, melyre egy nap alatt minden szabad hely elkelt, így június 29. és július 3. között 30-an tartalmas öt napot tölthetnek el a Pápa melletti településen.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!