Látványos építkezés a Kopja utcában


2020-06-03 19:04:17  | cikk: HuHa  | 


Látványos építkezés a Kopja utcában főképe
Április közepén kezdődött meg a Kopja utca meghosszabbításának építése, mostanra nagyon látványos előrehaladást értek el a kivitelezők. A növényzet eltávolításával a nyomvonalat kialakították, az alépítmény töltését megépítették, erre pedig 20 cm vastagságú védőréteget tömörítettek az elmúlt hetekben. A jövő héten 20 cm vastag CKT betont húznak be az útpályára, erre pedig három rétegben 19 cm vastagságú aszfalt kerül majd.
Rádi Róbert ügyvezető, Bolla András létesítményfelelős és dr. Áldozó Tamás polgármester a Kopja utcában

A rendkívül nagy teherbírású, 550 méter hosszú 6,5-7 méter széles út építésének előrehaladásáról elismeréssel nyilatkozott dr. Áldozó Tamás polgármester, aki tegnap tekintette meg a beruházást.
-Lenyűgözően gyorsan építkezik a kivitelező, már most nagyon látványos az előrehaladás - fogalmazott. Hozzátette, a teljesen újonnan épített út megmutatja, hogy ennek az ipari területnek milyen mélységei és szélességei vannak.
A csapadékvizek elvezetésére 1 méter átmérőjű csatornákat építenek

Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a munkálatok alapozó része a végéhez közeledik a védőréteg tömörítésének befejezésével, a kivitelező megkezdte a csapadékvízelvezető-árkok és csatornák építését és zajlanak a földmunkák a 83-as főúthoz történő csatlakozás helyén is. Itt egy besorolósáv készül a 83-ason a Kopja utcába való balra behajtás biztosításához, közel 100 méter hosszú lassító és jobbra kanyarodó szakasz készül és egy befogadó szakaszt is építenek a 83-ra való felhajtáshoz. Rádi Róbert kiemelte, az építkezés nagyon jó ütemben halad, folyamatos a munkavégzés és a beruházás a tervezetteknek megfelelő készültségi fokon áll.
Itt lesz a Veszprém irányából levezető szakasz

A polgármester kiemelte, az épülő út mindkét oldalán már értékesítették az ipari területeket és bízik abban, hogy ezek mielőbb beépülnek ipari létesítményekkel. Az ipari parknak van előzetesen megtervezett infrastruktúra hálózata, a tulajdonossal folytatott egyeztetések alapján készült tervek tartalmazzák a tömegközlekedés pozícióit, valamint a közúthálózat és a kerékpáros- és gyalogos közlekedés tervezett vonalait is - tudtuk meg.
Az ipari park egyik főutcája lesz

-Az ipari park hasznosítását előkészítő szabályozási tervek elkészítése folyamatban van és azt ugyan nem tudjuk megmondani, hogy hol, milyen üzemet terveznek, az azonban ismert, hogy a Kopja és Juhar utca közötti terület az élelmiszeripari beruházásoknak kijelölt hely. Vagyis, ha a húsgyár régóta vágyott városból történő kitelepülése megtörténik, az erre a területre történik - közölte a városvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!