Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán


2020-06-01 14:35:36  | cikk: HuHa  | 


Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán főképe
Ma délelőtt nyílt meg ünnepélyes keretek között a Royal Traktor új telephelye a Külső-Veszprémi úton. A kereskedés avatóján jelen volt dr. Nagy István, agrárminiszter, Alexsandr Ponomarev belarusz nagykövet, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester. A kecskeméti székhelyű cégcsoport 1997-ben jött létre, fő profiljuk a traktorok értékesítése és szervizelése, de a 2 milliárd forint forgalmat bonyolító gazdasági társaságnál ma már minden olyan gép és eszköz megtalálható, melyet az agráriumban használnak.
Az agráriumban használatos mindenféle gép és eszköz megtalálható a cég termékpalettáján

A nagyközönség számára is nyitott telephelyavatón a cég vezérigazgatója, Muhari Béla elmondta, Kecskemét és Mátészalka után most Pápán nyitottak kereskedést, céljuk, hogy egy meghatározó helyszíne legyen a társaságnak a pápai, ahol közel húsz munkatárs foglalkoztatását tervezik, a kereskedés mellett biztosítják a szervizszolgáltatást és a kollégáik képzését szolgáló központot is itt alakítják ki.
-Megnéztük a térképet és úgy láttuk, mértanilag Pápa Észak-Nyugat Magyarország központja, amikor pedig megismertem a várost, tudtam, hogy a legjobb döntést hoztuk, amikor Pápa városát választottuk az új telephely helyszínéül - közölte. Az ár-érték arányban elérhető traktorokat és mezőgazdasági gépeket forgalmazó cég nagy reményeket táplál pápai telephelyük sikerével kapcsolatban.
-Minden kollégám, aki átjött velünk Kecskemétről azonnal szerelmese lett ennek a városnak, területi elhelyezkedése nagyszerű, kialakult gazdasági kapcsolataink vannak, hiszen nagy mennyiségű gépet adtunk már el a régióban, mostantól sokkal közelebb lesz nekik a szervizellátottság, gyorsabbak tudunk lenni az alkatrész-ellátásában, körülbelül húsz új munkatársat szeretnénk felvenni és Kecskemétről is ide fogunk járni a munkatársainknak szervezendő képzőközpontba - mondta el érdeklődésünkre, hozzátéve már a következő telephelyük megnyitását is tervezik, az Kaposváron lesz, de Dél-Kelet Magyarországot érintő elképzeléseik is már.
Muhari Béla vezérigazgató nagy reményeket táplál a pápai telephely sikerével kapcsolatban

A pápai telephely megnyitását dr. Áldozó Tamás polgármester örömmel üdvözölte, beszédében kapcsolódási pontokat idézett fel a két város - Pápa és Kecskemét - között, így többek között Petőfit és a grippeneket is megemlítette. Hangsúlyozta, több jelentése is van annak, ha egy gazdasági társaság pápai telephelyet nyit és felhívja más cégek figyelmét is a város központi elhelyezkedésére.
-Jelent egyfajta üzleti bizalmat, annak a környezetnek, melyben működni kíván és jelent munkahelyeket a pápaiaknak. A telephely megnyitása jelzi a városnak azt a pozícióját a mezőgazdaságban, amit már eddig is sok minden kifejezett, így például az, hogy hagyományosan városunk a helyszíne az Agrárexpónak, vagy az, hogy egy nagy, agráriumban dolgozó gazdasági társaságnak is székhelye Pápa.
A polgármester bízik abban, hogy a városnak ez a pozíciója tovább erősödik, a mostani telephelynyitás pedig más társaságok figyelmét is felhívja arra, hogy Pápa az Észak-Dunántúl mértani közepén fekszik és kiváló logisztikai lehetőségekkel megáldott település.
Városunk az Észak-dunántúli régió mértani közepén fekszik, kiváló logisztikai adottságokkal - hangsúlyozta a polgármester

A rendezvényen a belarusz nagykövet is örömmel köszöntötte a beruházást, hiszen a Belarus traktorok fő hazai forgalmazója a Royal Traktor, üzleti kapcsolataik hosszú időre nyúlnak vissza és nagyon eredményesek. Aleksandr Ponomarev magyarul kívánt sok sikert a cégnek és további eredményes együttműködést az üzleti kapcsolatokban.
A belarusz nagykövet magyarul gratulált a cégnek az új telephelyhez

Dr. Nagy István agrárminiszter beszédében gratulált a gazdasági társaság bővüléséhez és azt hangsúlyozta, a hazai agrárium az elmúlt években nagyon sokat fordított a gépesítésre, új, modern technológiák és eszközök beszerzésére és ez nagyon fontos a versenyképesség és eredményesség számára.
-180,7 milliárd forintot költöttek a gazdák az elmúlt évben gépesítésre, ennek 34 százalékát traktorvásárlásra fordították, ami azt jelenti, 1900 új traktort vásároltak és ez nagyon komoly dolog, mert értik a gazdák, hogy fizikai erejük pótlására, versenyképességük növelésére új gépekre és berendezésekre van szükség. Ha sikeresek akarnak lenni, nem lehet megállni, folyamatosan fejleszteni, fejlődni kell - fogalmazott, hozzátéve, a pápai telephelyen a legmodernebb talajművelő berendezések is megtalálhatók, a gazdák itt megismerkedhetnek az új technológiákkal, amiket aztán sikeresen tudnak alkalmazni.
Dr. Nagy István agrárminiszter (balra) és Muhari Béla vezérigazgató 

A pápai helyszínválasztás kapcsán kiemelte, a cég jól és praktikusan döntött, hiszen a város a Dunántúl központjában található és nagy hagyományai vannak a mezőgazdasági termelésnek ezen a környéken. A nagyon sok kis gazdálkodó mellett nagy mezőgazdasági cégek is működnek itt, a városnak pedig mezőgazdasági iskolája is van, vagyis minden lehetőség adott a sikerhez.
A miniszter kitért arra is, fontos, hogy a belarusz nagykövet is részt vette a megnyitón, hiszen a hazai mezőgazdaságban az MTZ traktorok meghatározó szerepet töltenek be, a magyar termőföld látképéhez hozzátartozik a Belarus traktor és folynak a tárgyalások arról, hogy Magyarországon legyen egy traktorgyár, amit a Belarus hozna hazánkba. Ez új lehetőséget is jelentene az agrárium számára.
-Nagykövet úr jelenléte azt is üzeni, értik és érzik, hogy a magyar gazdák mennyire szeretik és milyen sokan használják a Belarus traktorokat - mondta.
A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is megnyitották a pápai kereskedést

Az agrárminisztert pápai látogatása kapcsán arról is kérdeztük, a koronavírus-járvány mennyire érintette a hazai mezőgazdaságot, nyertese, vesztese, netán túlélője-e a járványnak.
-Leginkább úgy fogalmaznék, hogy nagy küzdője, hiszen járványveszély ide, vagy oda, az asztalunkon minden nap ott kellett, hogy legyen az étel és az ital. A magyar gazdáknak minden nap el kellett végezniük munkájukat, ha vetni kellett, akkor azt, hogy a járvány elmúltával majd lehessen aratni, a jószágot minden nap meg kellett etetni, tehát nem lehetett félni, megijedni, tenni kellett a feladatukat. Köszönet és hála ezért a magyar gazdatársadalomnak, mert voltak elég bátrak, volt elég erejük és egészségük a munka elvégzéséhez.

A Royal Traktor pápai telephelyének megnyitóján a szalagátvágást követően a vendégek megtekintették a cég termékpalettáját, majd traktor- és gépbemutatókkal várták a nagyközönséget és a potenciális ügyfeleket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!