Teljes fordulatszámon pörög a piac


2020-05-29 14:22:57  | cikk: HuHa  | 


Teljes fordulatszámon pörög a piac főképe
Ma azt a képet mutatta a városi piac, amit a fenntartó, az árusok és a vásárlók is régóta vártak: nyüzsgő forgatag, árubőség és hozzá jó idő. Élettel telt meg a vásárcsarnok és környéke, mutatva, hogy nagy igény van a házi készítésű termékekre, virágra, palántára és persze a ruhaárusok, iparcikk kereskedők portékáira is.
Sok árus, sok portéka, sok vásárló volt ma a piacon

A tervezőasztalon elképzelt új piachoz képest a valóság sokkal emberközelibb és barátibb - így fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester, aki ma délelőtt a létesítmény üzemeltetőjével egyeztetett az elmúlt időszak működési tapasztalatairól a vásárcsarnoknál. Mint mondta, a piac egy fontos kereskedelmi pont a járás számára is, a város határai pedig - a közigazgatási vonalon túl -addig tartanak, ahonnan Pápára járnak dolgozni és vásárolni az emberek. A polgármester fontosak tartja a vidékkel való együttműködés erősítését is, ezért keresik a lehetőségét annak, hogy a lovászpatonai és nyárádi szociális szövetkezetnek állandó helyet biztosítsanak az árusításhoz. Hasonlóan fontos az is, hogy a helyi és környékbeli őstermelők is idehozzák termékeiket.
Dr. Áldozó Tamás és Bakó István egyeztetett a piaci tapasztalatokról

-Egy épület akkor mutat igazán, ha megmutatja a funkcióját, most pedig ezt látjuk, rengeteg az árus és a vásárló, tehát ez a piac, egy igazi piac - hangsúlyozta a városvezető, hozzátéve, január elején nyílt meg a létesítmény, az elmúlt néhány hónap a piac számára sem jött jól, áprilistól már nagy forgalomnak kellett volna itt lennie, most azonban végre örülhetnek az árusok és vásárlók is.
-Nemcsak nálunk, országosan is az volt a cél a legszigorúbb helyzetben is, hogy a társadalomban, gazdaságban minden működjön, ami működhet, s nem szabad a teljes leállásra törekedni, hiszen nagyon nehéz újraindítani egy leállt struktúrát.
Ezt erősítette meg Bakó István, az üzemeltető Városgondnokság igazgatója, aki emlékeztetett, a járványveszély miatti szigorú korlátozások idején is igyekeztek életben tartani a piacot.
-Azt gondolom, ez a szándékunk sikeres volt, a csarnok hetek óta folyamatosan tele van árusokkal, kereskedőkkel, ma ötven sátorban árusítottak az épület környékén, de már így volt ez a múlt pénteken is - tájékoztatott. Az évnek ezen időszaka a legnépszerűbb a piaclátogatók körében, hiszen a virágok, palánták vásárlásának ideje ez, de egyre több friss zöldség és gyümölcs is a pultokra kerül.
50 sátorban árultak ma a kereskedők

A még érvényben lévő járvány elleni védőintézkedéseket az üzemeltető következetesen betartatja, a közterület felügyelők minden kapunál figyelik, hogy 9 és 10 óra között csak a 65 év felettiek léphessenek be a létesítménybe és az árusok maszk- és kesztyűviselésére is ügyelnek. Ezek a szabályok most már elfogadottak, nincs konfliktus a korlátozások miatt - mondta el tapasztalataikat az igazgató.
Bakó István arról is tájékoztatott, pünkösd vasárnap és pünkösd hétfőn nem üzemel a piac, így a jövő héten a keddi lesz az első nap, amikor várják az árusokat és vevőket. A jelenlegi ismeretek szerint, várhatóan június 20-án, vagyis csaknem egy hónap múlva már mindenféle korlátozás nélkül látogatható lesz a napi- és hetivásár.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!