BikeSafe-siker Pápán


2020-05-29 11:34:35  | cikk:  | 


BikeSafe-siker Pápán főképe
A vagyonvédelmi programnak köszönhetően egy talált kerékpár lelt gazdára.

Egy helyi fiatal 2020. május 27-én az esti órákban személyesen jelent meg a Pápai Rendőrkapitányságon, aki egy őrizetlenül hagyott, nagyobb értékű kerékpárt talált lezáratlan állapotban a város zöld övezetes területén. Mivel a kerékpár regisztrálva volt a BikeSafe rendszerbe, így a rendőröknek sikerült rövid idő alatt azonosítani annak tulajdonosát, akit telefonon értesítettek, és a kétkerekűt visszaadták neki.

A régóta sikeres BikeSafe vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A regisztráció alkalmával egy fotóval együtt minden információ rögzítésre kerül a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

A témát illetően fogadják meg a Pápai Rendőrkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

-Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
-Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz - biciklitároló, lámpaoszlop, pózna - rögzítse!
-Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyja biciklijét - ne eldugott utcában, kapualjban!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi