Átadták a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat új épületét a Barát utca 11. szám alatt


2010-06-16 18:28:13  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Átadták a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat új épületét a Barát utca 11. szám alatt főképe
Ma délután 14 órakor kezdődött az Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata új épületének átadási ünnepsége a Barát u. 11 szám alatt. Az ünnepséget Pápa Város Napja alkalmából szervezték meg, az épületet a szolgálat hivatalosan hétfőtől veheti át. A mai napon ünnepeljük a mártírhalált halt Nagy Imre miniszterelnök újratemetésének évfordulóját. Ekkor alakult meg városunkban, 1848-ban az első szabad önkormányzat is.
Az épület átadóünnepségén Osztrovszky Péter beszélt a kivitelezők nevében. Az épület mérete ugyan nem indokolta, de a jól bevált módszert, amely a Pápai Gazdasági Szakképző Iskolánál már működik, tovább kívánták folytatni a tervezők, ezért egy konzorciumot hoztak létre a Pápa és környéki vállalkozások az épület felújítására-tudtuk meg a konzorcium vezetőjétől. Az építőmesteri kivitelező munkákat a Lombard Kft., az RZsBau és az Osztria Kft., valamint a teljes épületgépészeti és villanyszerelési munkálatokat a Szanyépszer Kft. végezte el. Osztrovky Péter a konzorcium nevében jelképesen átadta dr. Kovács Zoltán polgármesternek az épületet és annak kulcsait.
Dr. Kovács Zoltán az átadón azt mondta, a családsegítés rendkívül nehéz és tiszteletreméltó hivatás. Úgy véli, az új épület kivitelezésénél és formájánál, színvilágánál fogva is méltó módon beleillik a pápai történelmi belvárosba és megfelel a XXI. század által elvárt körülményeknek és feltételeknek.
Eddig a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatás a Pápa, Fő u. 7. szám alatti épületben működött, a szakmai követelményeknek nem megfelelő körülmények között. A Közép-dunántúli Regionális Operatív Program keretében Pápa Város Önkormányzata 2008. júliusában nyújtotta be a Barát u. 11. szám alatt lévő - funkcióját vesztett - ingatlan fizikai és infokommunikációs akadálymentesítésére vonatkozó KDOP-2008-5.2.2/A-2008-0004. számú, A szociális alapszolgáltatás ellátását biztosító intézményi környezet fejlesztése Pápán című pályázatot. A nyertes pályázatot követően Pápa Város Önkormányzata, a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. támogatási szerződést kötött. A pályázathoz az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 46.757.629 forint, a projekt elszámolható költsége 51.952.000 forint. A fennmaradó hiányzó összeget a városi önkormányzat biztosította, sőt kiegészítette 3 millió forinttal, így a kivitelezés végére a projekt mintegy 55 millió forintba került. Az épület műszaki átadása április 8-án történt meg, a jogerős használatba vételi engedélyt pedig június 3-án kapta meg az intézet. Az új telephelyre történő költözéssel egy akadálymentesített, korszerű ügyfélszolgáltatást biztosító, a technikai- és tárgyi feltételeknek megfelelő intézmény működhet 183,5 négyzetméter területen, öt irodában. A településen belüli gyors és hatékony területi munkavégzést segíti a projekt pénzügyi fedezetével megvásárolt 10 db elektromos kerékpár.
Dr. Kovács Zoltán köszöntőjében kiemelte, fontos, hogy az önkormányzat döntése alapján az ESZI része lett a családsegítő szolgálat. Mint mondta, így a központi igazgatás, a pénzügy, a funkcionális rész, a személyzeti ügyek, minden egy helyen van, a Barát utcában a többi alapegységgel együtt, s ez is a hatékonyságot tudja majd javítani. A beszédet követően dr. Kovács Zoltán átadta Oláh Mártának, a Gondozási Központ vezetőjének az épület kulcsait.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!