Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


2020-05-28 10:25:22  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre főképe
A Magyar Közlöny legutóbbi, május 27-i számában megjelentek alapján a kormány megengedi, hogy a szabadtéri rendezvényeken a helyszínen tartózkodjanak az emberek - írja az nso.hu.

A rendeletben az áll, ha a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti egészségügyi óvintézkedéseket, a helyszínen való tartózkodás megengedett, azaz a sporteseményeken lehetnek nézők. Szabadtéri rendezvénynek minősül az olyan program, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik, vagy amely során a nézőket az időjárás miatt sátorral védik (például cirkuszsátor), illetve azok is, amelyeknél a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlanak (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).

Fontos, hogy a szabadtéri rendezvényeken lehetőség szerint legalább 1.5 méteres távolságot kell biztosítani a nézők között. A nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, vagyis három széket üresen kell hagyni két ember között, illetve a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket sem lehet használni.

A rendelet május 28-án lép életbe.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!