Köszönet a városi intézmények dolgozóinak a segítő munkáért - polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről


2020-05-25 15:15:26  | cikk: HuHa  | 


Köszönet a városi intézmények dolgozóinak a segítő munkáért - polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről főképe
A mai napon 19 járványügyi karantén van érvényben városunkban, 420-ra emelkedett a létszám az óvodákban és bölcsődékben, több hónapra elegendő védőfelszereléssel rendelkezik az ESZI és az Egészségügyi Alapellátási Intézet - többek között ezekről tájékoztatta a sajtó képviselőit ma délután dr. Áldozó Tamás polgármester.

Az Egyesített Szociális Intézmény és az Egészségügyi Alapellátási Intézet továbbra is nagy készletekkel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből, így saját beszerzésre nem volt szükség a múlt héten - tudtuk meg. Az ESZI a központi ellátmányból a múlt héten ismét nagy mennyiségű eszközt kapott: 72 liter kézfertőtlenítőt, 144 liter felületfertőtlenítőt, 4200 darab szájmaszkot és 1200 darab gumikesztyűt vehetett át az intézmény - ismertette a polgármester. Arra is kitért, az ESZI intézményegységeiben folyó ellátást más önkormányzati intézmények dolgozói is segítették, március 20. óta 16 dolgozó jelentkezett arra, hogy kirendeléssel részt vegyen az ESZI megnövekedett feladatainak ellátásában.
-Ezt úgy kell érteni, hogy többen jelezték, hogy szívesen részt vesznek az ESZI munkájában és őket kirendeltük oda dolgozni. A 16 főből négyen a Nátus konyhából, négyen a Fenyveserdő Bölcsődéből, egy-egy fő a Bóbita és a Napsugár Bölcsődéből, ketten a Pápai Városi Óvodákból és négyen a JMSZK-ból kerültek át. Különböző munkakörökben dolgoztak és dolgoznak még ma is tizenegyen. Ők az intézményi ellátás valamennyi területén segítették a munkát, az intézményvezető azt mondta, bármelyiküket szívesen látná tartósan az ESZI-ben. Intézményvezető asszony és magam is köszönetet mondunk nekik a helytállásért, azt gondolom, példamutató, ahogy a közösség rendelkezésére álltak - fogalmazott.
A polgármester köszönetet mondott azoknak, akik önként jelentkeztek a kirendelésre

Dr. Áldozó Tamás kiemelte, a múlt héten 110 bölcsődés és 161 óvodás kisgyermek számára kértek ellátást a szülők, ma 124 gyermeket vittek bölcsődébe és a városi óvodákban 296-ra emelkedett a létszám. A katolikus és református óvodában összesen 72 kisgyermek kap ellátást.
-Örülök annak, hogy egyre többen igénylik az intézményi ellátást, úgy tekintjük ezt, mint a normális életritmus helyreállását. Azt reméljük, emögött a szülők munkába visszatérése áll - közölte. Kiemelte, a kisgyermekek biztonságban vannak az intézményekben, ahol minden előírást betartanak.
Folyamatosan emelkedik az óvodai és bölcsődei létszám

A karanténba helyezettek számáról a városvezető elmondta, a múlt heti 18 főről, mára 19-re emelkedett a számuk, közöttük járványügyi zárlat alá helyezett személy nincs, 18 fő van járványügyi megfigyelés alatt - ők valamennyien külföldről való hazatérés miatt kerültek karanténba -, egy személy pedig járványügyi elkülönítés alatt áll, nála a koronavírus megbetegedés enyhe tünetei merültek fel. A polgármester hangsúlyozta, Ilyenre korábban több példa is volt már, ám a tesztek egyik esetben sem igazoltak pozitivitást.
-Bízunk abban, hogy most is csak biztonsági intézkedés miatt van szükség a járványügyi elkülönítésre és negatív tesztek igazolják majd ezt - tette hozzá dr. Áldozó Tamás.
Mint megtudtuk, a háziorvosi ellátás rendje még nem állt vissza járvány előtti helyzetre, a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjéről pedig várhatóan a jövő héten születik döntés. Ez utóbbival kapcsolatban a polgármester elmondta, a telefonos, e-mailes és postai ügyintézés az elmúlt hetekben zavartalanul és korrekten működött a hivatalban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!