On-line vállalkozói fórum a paktum projektben


2020-05-23 20:30:12  | cikk: HuHa  | 


On-line vállalkozói fórum a paktum projektben  főképe
A köznyelvben csak paktum projektként emlegetett Foglalkoztatási együttműködések a pápai járásban című európai uniós projekt megvalósítása a koronavírus-járvány idején sem maradt abba. A projekt keretében számos támogatáshoz, képzési lehetőséghez juthatnak az álláskeresők, a program segíti a vállalkozásokat is, foglalkoztatási támogatásokkal és a működésükkel kapcsolatos aktuális információkkal. Ez utóbbi feladatot vállalkozói fórumokkal, foglalkoztatási fórumokkal és jó gyakorlat előadásokkal biztosítja a projekt a pápai és Pápa környéki vállalkozások számára, eddig összesen 17 ilyen rendezvényt szerveztek.
Egy modren megoldás, videokonferenciát tartottak

Mivel a koronavírus-járvány a rendezvények tartását nem teszi lehetővé egyelőre, ezért a megvalósításon dolgozók egy igazán 21. századi formáját választották annak, hogy a jelenlegi helyzetben a fontos információkat, a vállalkozásokat segítő lehetőségeket megismertessék a gazdasági társaságokkal: on-line vállalkozói fórumot szerveztek az érdeklődőknek.

Csütörtökön és pénteken egy-egy előadást nézhettek, hallgathattak meg egy videomegosztó segítségével az érdeklődő vállalkozásvezetők, a városból és környékéről több mint harmincan kapcsolódtak be az előadásokba.
-A témák természetesen kapcsolódnak a jelenlegi vírushelyzethez, annak gazdasági vonatkozásaira fókuszálnak. Egyik téma a támogatások igénylésének és folyósításának menete, tehát a gazdaságvédelmi akcióterv keretében igényelhető támogatásokról szólt, a másik előadás pedig a foglalkoztatás munkajogi kérdéseire adott választ - mondta el érdeklődésünkre Unger Tamás alpolgármester, a paktum vezető testületének elnöke. Hozzátette, a korábban már említett atipikus foglalkoztatási módok és a szabadságolások rendje is szóba került az előadásokon, előbbinél hangsúlyos szerepet kapott az otthon végzett munkára vonatkozó szabályok ismertetése, utóbbinál a fizetés nélküli szabadság megoldási lehetőségei is szóba kerültek.  Az on-line fórumon Unger Tamás is köszöntötte a rendszerre csatlakozó vállalkozásvezetőket, az előadások után pedig a videokonferencia résztvevői tehették fel kérdéseiket a szakértőknek.
Több mint harminc vállalkozásvezető követte az előadásokat élőben

Unger Tamás kiemelte, a jelenlegi helyzetben a támogatások iránti érdeklődés is előtérbe került, ezeket a Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával konzorciumi partnerségben tudja nyújtani a paktumprojekt, az elmúlt 10 napban több mint 17 millió forintot fordítottak foglalkoztatást segítő támogatásokra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!