Egy hét múlva strandolhatunk!


2020-05-23 18:24:01  | cikk: HuHa  | 


Egy hét múlva strandolhatunk! főképe
Egy hét múlva ilyenkor vígan lubickolhatnak a Várkertfürdő szabadtéri medencéiben a nyár szerelmesei: a létesítmény május 30-án megnyitja kapuit a látogatók előtt. Egyelőre a strand és a termálfürdő kiúszómedencéje lesz használható, a beltéri medencék megnyitását későbbre tervezi a fürdő vezetése.
Nagy Zsolt vezérigazgató és Csincsik Tamás műszaki vezető a nagy sportmedencénél

Nagy Zsolt vezérigazgató hírportálunknak elmondta, az ÁNTSZ állásfoglalása határozza meg a betartandó szabályokat a fürdő működtetésére vonatkozóan, ebben többek között az szerepel, hogy egy főre 4 négyzetméternyi vízfelületet és 16 négyzetméter zöldfelületet kell tudni biztosítani, továbbá számos higiéniás feltételt írtak elő, így például a meghatározott távolság betartását.
Gőzerővel készülnek a nyitásra

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseknek a fürdő mindenben igyekszik megfelelni, emiatt átalakították a jegykonstrukciót, mellyel gyorsítják a pénztárakon való áthaladást, egyszerűbbé teszik a beléptetést a torlódások elkerülése érdekében.
-Jelenleg háromféle jegytípust tartunk fenn, ez augusztus 31-ig lesz érvényben, de a változó szabályoknak megfelelően rugalmasan alkalmazkodunk az aktuális helyzethez. Május 30-tól nem lesznek érvényben a két- és négyórás jegyek, valamint a kedvezményes jegyek, így diák, nyugdíjas és pápai jegytípus egyelőre nem vásárolható. Egésznapos jegyet biztosítunk mindenki számára, ennek ára 2 ezer forint lesz. Fenntartjuk a családi jegyet is, 2 felnőtt és 2 gyermek, valamint 2 felnőtt és 3 gyermek számára, ők 6 500 forintos áron léphetnek be a létesítménybe. A sportolási céllal érkezők számára 7 és 9 óra között lesz látogatható az 1000 négyzetméteres sportmedence, melynek használatára 500 forintért váltható jegy - közölte a vezérigazgató. Mint megtudtuk, a fürdő on-line jegyvásárlási lehetőséget is biztosít vendégei számára, aki pedig ezen a módon vásárolja meg belépőjegyét, kedvezményben részesül. Ez a családi és az egyéni belépőkre vonatkozik. A korábban már megvásárolt jegyek sem vesznek el, ezek felhasználhatóságáról a fürdő honlapján részletes tájékoztatást találhatnak a fürdőzni vágyók, a megvásárolt bérleteket érvényességét pedig év végéig automatikusan meghosszabbítják.
A medencék körüli hatalmas zöldfelületek biztonságos pihenést tesznek lehetővé

Nagy Zsolt arról is tájékoztatott, a Várkertfürdő strandja május 30-tól 9 órától 20 óráig üzemel, a fürdő egyelőre nem nyitja meg belső tereit, csupán a pénztárak működnek, így az öltözők és mosdók sem használhatók az épületben, mindezek azonban a strand területén is elérhetők, így a zavartalan pihenés biztosított lesz.
A nagy kedvenc, az óriáscsúszda is várja a vendégeket

A vezérigazgató hangsúlyozta, kollégáival készülnek a különleges helyzetre, megfelelő személyzet áll rendelkezésre a tisztaság, rend biztosításához és a távolságtartás betartatásához. Hozzátette, a Várkertfürdő abban a szerencsés helyzetben van, hogy a 3 és fél hektáros strandján bőven van kellő zöldfelületet a biztonságos pihenéshez és a szabadtéri vízfelületek nagysága is lehetővé teszi, hogy sokan keressék fel a létesítményt, a medencék kezelt, forgatott, szűrt vizében pedig nem terjed a vírus. A higiéniára és a biztonsági előírásokra kiemelt figyelmet fordítanak, céljuk, hogy a vendégek zavartalanul élvezhessék a létesítményben töltött időt idén nyáron is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!