Május 30-án nyit az Esterházy-kastély


2020-05-22 17:46:17  | cikk: hp  | 


Május 30-án nyit az Esterházy-kastély főképe
A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben a múzeumok, látogatóközpontok sem fogadhattak vendégeket. Május 30-tól, szombattól -több más intézményhez hasonlóan- újra megnyitja kapuit az Esterházy-kastély. Ennek részleteiről Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt.
Mint mondta, nagy örömükre életbe léptek a fokozatos lazítások, így az Esterházy-kastély a pünkösdi hétvégén, vagyis május 30-án újra megnyit.
-Természetesen nem térünk vissza teljesen a vírus előtti időszakhoz. Korlátozzuk azon látogatók létszámát, akik egyszerre részt vehetnek majd a tárlatvezetésen, így 20 fő indulhat majd egyidőben. Arra kérjük a látogatóinkat, hogy a tárlatvezetés során viseljenek maszkot, mi pedig biztosítjuk a kézfertőtlenítéshez szükséges feltételeket. Bízunk abban, hogy így is élmény lesz a kastélylátogatás azoknak, akik ellátogatnak hozzánk. Tavasszal megnyitó nélkül nyílt meg Albrecht Dürer kiállításunk, ami szintén látogatgató lesz újra május 30-tól. A gyűjtemény tulajdonosával sikerült megegyeznünk, hogy miután nagyon rövid lenne az az időszak, amiben a kiállítás látogatható, így jövőre is itt maradhat a kollekció, vagyis a kerek Dürer évben is megtekinthetőek lesznek Pápán a metszetek - emelte ki Boros Katalin, aki hozzátette, a kastélyban nagyok az egyes teremek, így valamennyi szolgáltatásukat biztosítani tudják. Az elmúlt héten már többen érdeklődtek, hogy mikor nyit újra a kastély.
- A kastély Facebook oldalán próbáltuk nyitva tartani a kastélyt az elmúlt hetekben, igyekeztünk megtartani a kapcsolatot az ismerőseinkkel, követőinkkel, s nekik is színt vinni az életükbe, ezért mindennap eltérő tartalmakat posztoltunk a kastélyból. A visszajelzések azt igazolják, erre is volt igény, aminek külön örülünk - tudtuk meg.
Jövő szombattól, azaz május 30-tól tehát ismét várja a látogatókat az Esterházy-kastély.
-Elérhető lesz a tárlatvezetés mellett a barokk ruhás fotózás. Ha valaki kiválaszt egy ruhát, utána pár napra karanténba tesszük. Csokoládé bonbont is lehet készíteni, hiszen nagy részt kollégánk dolgozik vele, aki kesztyűt visel majd. A látogatótól pedig azt kérjük, hogy ne nyúljon hozzá kézzel, csak az általunk biztosított kanalakkal. A LEGO játszóházban a játékkockákat szintén tudjuk cserélni, fertőtleníteni, így ez sem okoz gondot. Megtekinthető Nemcsics Antal kiállítása is, így minden olyan szolgáltatás, amit nyújtani tudunk, az május 30-tól újra igénybe vehető lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!