Elkészült a víztorony tetőszigetelése


2020-05-20 22:12:01  | cikk: ha  | 


Elkészült a víztorony tetőszigetelése főképe
A víztorony a város egyik legmagasabb épülete, 1967 óta gondoskodik a település vízellátásról. S hogy ez továbbra is így legyen, időről időre alapos vizsgálattal ellenőrzik a szakemberek az építmény állapotát. Legutóbb is megnyugtató volt a statikai szakvélemény, viszont a lapostető újraszigetelése már időszerű volt, így április végén egy erre specializálódott cég dolgozói láttak munkához a torony tetején. A munkálatok elvégzésének határideje május 20. volt, a Pápa Vízmű Zrt. vezérigazgatója, dr. Lukács Endre ma délelőtt járta be a cég ügyvezető igazgatójával a felújított területet.

A panoráma nem változott, de a tető szigetelése igen

- A szekembereknek különleges feladatot jelentett a pápai víztorony tetejének szigetelése - mondta Kopp Krisztián, az Akva-Plast Kft. ügyvezető igazgatója. - Ilyen magasságban az erős széllökések nem segítették a feladatvégzést, de szerencsére a csapadék elkerült bennünket, így jó ütemben tudtunk dolgozni. Fontos volt a logisztika, hisz amikor ideérkezett a daru, hogy a szükséges eszközöket a tetőre emelje, akkorra mindennek a helyszínen kellett lennie - tette hozzá Kopp Krisztián, aki örült annak, hogy a megrendelő elégedett volt a munkájukkal.

A kép előterében az egyik lefolyó, amely elvezeti a csapadékvizet

Dr. Lukács Endre elmondta, hogy korábban megállt a csapadék a lapostetőn, s hiába víztorony az épület, azért az esővíz nem tesz jót ennek a szerkezetnek sem. Így először a szükséges lejtést adták meg a tető szélén az erre kifejlesztett ékekkel, majd bitumenes vízszigetelést végeztek a szakemberek, akik a távközlési elemeket is körbeszigetelték. A munkálatok alig több mint két hétig tartottak. Az összköltség hétmillió forint volt. A közeljövőben néhány belső állagmegóvási munkát is elvégeznek még, s ha lesz forrás, akkor a víztorony külső színezését is szeretnék elkezdeni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!