70 százalékos készültségen a futópálya


2020-05-20 13:29:14  | cikk: HuHa  | 


70 százalékos készültségen a futópálya főképe
Lassan készíthetik a futócipőket mindazok, akik szívesen választják ezt a mozgásformát akár szabadidősportként, akár kicsit komolyabban, hiszen hamarosan elkészül a Külső-Várkertben épülő  1030 méteres futókör - tudtuk meg a mai helyszínbejáráson. Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, a pálya csaknem teljes hosszában megépítették már a kivitelezők a szegélyt és az alépítményt, melyre több száz méter hosszan már az első réteg aszfalt is rákerült. A következő napokban még egy réteg - apróbb szemcsézetű - aszfaltot is behúznak a kivitelezők a területre, aztán várhatóan a jövő héten megkezdődik a gumiborítás terítése is. Ezen túl a pálya környezetének rendezése lesz még a feladatuk az építőknek, hogy igényes környezetben sportolhassanak a pápaiak.
Lesz egy 600 méteres, rövidebb köre is, amihez már kialakították a leágazást

Az Országos Futópálya Építési Program keretében megépülő futókör hossza 1030 méter, de a Zöld Város II. projekt részeként ennek lesz egy 600 méteres, rövidebb köre is, amihez már kialakították a leágazást és a csatlakozási pontokat.

A mai bejáráson jelen volt dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki felidézte, múlt héten Kulcsár Krisztián MOB elnökkel is jártak erre, megtekintették a beruházást és elnök úr elismeréssel nyilatkozott erről a tömegsport létesítményről is.

-Tetszett neki a környék, tetszett a beruházás és az, hogy ilyen szabadidősportot szolgáló létesítmény is készül itt a városban - tolmácsolta a MOB elnökének véleményét.
Dr. Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a futópálya építését

A polgármester ezúttal is hangsúlyozta, az önkormányzat nagyon fontosnak tatja, hogy olyan létesítményei legyenek a városnak, melyek a tömegsportot szolgálják, kedvet csinálnak a rendszeres sportoláshoz, hiszen ez az alapja az egészségnek fizikálisan és mentálisan is. A város az elmúlt években nagy figyelmet fordított erre, s nemcsak saját források felhasználásával építettek ilyen létesítményeket, hanem minden pályázati lehetőséget is kihasználnak. A most épülő Külső-várkerti futópálya is részben pályázati forrásból épül, hiszen a beruházás költségének felét biztosítja a program.

A futópálya kivitelezési munkáinak május végére kell elkészülnie, ezt követően kezdődik a műszaki átadás-átvétele, majd pedig a birtokba adása a sportolni vágyók számára.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!