Augusztusban lehet az első városi nagyrendezvény


2020-05-18 15:24:47  | cikk: HuHa  | 


Augusztusban lehet az első városi nagyrendezvény főképe
Az önkormányzat úgy tervezi, hogy legkorábban augusztusban tartja meg első városi nagyrendezvényét, de persze még ez is változhat a járványhelyzet alakulásának függvényében. Ugyanakkor az már biztos, hogy több évtizedes történetében az idei lesz az első év, hogy nem lesz Játékfesztivál, de a városrészi napok sorozata is elmarad ebben az évben - közölte nem sokkal ezelőtt dr. Áldozó Tamás polgármester szokásos hétfői járványügyi sajtótájékoztatóján.

A karanténba helyezett személyek számát illetően további csökkenés tapasztalható városunkban, a mai napon 18 fő van karanténban a múlt heti 26 fővel szemben, ugyanakkor járványügyi zárlat alatt nem áll jelenleg senki (múlt héten 1 személy volt zárlat alatt), tehát minden karanténba helyezett személy az enyhébb, járványügyi megfigyelés alatt állók közé tartozik.
-Ez mindenképpen kedvező adat, mely beleillik abba az országos adatsorba, mely a járványnak valamiféle visszaszorulását támasztja alá - jelentette ki, emlékeztetve, a veszélyhelyzet kihirdetése óta eddig 158 fő karanténba helyezéséről döntött a hatóság, melyből 140-et már feloldottak.

A városvezető az önkormányzati intézményekkel kapcsolatban arról szólt, míg a múlt héten 222 kisgyermek számára kérték az óvodai és bölcsődei ellátást, addig ezen a héten már 271 gyermeket fogadnak.
-Erre a hétre 110 bölcsődést jeleztek a szülők az intézményekbe, a múlt héten ez a szám 89 volt, előtte héten pedig 60. Ez azt jelenti, hogy két hét alatt csaknem megduplázódott a bölcsődei elhelyezést igénylők száma. Az óvodai ellátást igénybe vevők száma a múlt heti 133 főről 161-re emelkedett, tehát itt is ütemesen nő a kicsik száma - közölte az adatokat. Hangsúlyozta, hisz abban, hogy a folyamatos igénybevételre felkínált, jó minőségű, biztonságos önkormányzati szolgáltatás nagy vonzerő, de legalább ilyen fontos, hogy a szülők el tudjanak menni dolgozni és tudjanak élni ezzel a lehetőséggel.

Az Egészségügyi Alapellátási Intézet és az Egyesített Szociális Intézmény védőfelszerelés beszerzése folyamatos, a rendelkezésre álló készletek elegendőek - hangzott el a sajtótájékoztatón. Megtudtuk, a 7 hét héttel ezelőtt megrendelt MOL felület- és kézfertőtlenítő szerek megérkeztek, előbbiből 206 litert, utóbbiból 214 litert vásárolt az ESZI közel 250 ezer forint értékben. A városi intézmények által rendelt mennyiségek is megérkeztek, a 312 liter felületfertőtlenítőt és 348 liter kézfertőtlenítőt már szét is osztották. Ezek értéke meghaladta a 610 ezer forintot. Az ESZI az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványnál rendelkezésre álló forrásokból fél millió forint értékben 23 darab szenzoros kézfertőtlenítőt vásárol - a megrendelés megtörtént -, melyeket az intézmények telephelyein helyeznek majd ki. Ez egy hosszú távú befektetésnek minősül, hiszen az év minden napján erősíti a kézhigiénét. A központi ellátmányból is kapott az ESZI egy újabb szállítmányt, ez 40 liter kézfertőtlenítőt, 4200 darab szájmaszkot és 1200 darab gumikesztyűt tartalmazott.
Augusztusra tervezik első városi rendezvényeket

Dr. Áldozó Tamás polgármester arról is hírt adott, ma egyeztetett a JMSZK igazgatójával a városi nagyrendezvények sorsáról. Megállapodásuk szerint június 30-ig biztosan nem lesz semmilyen városi rendezvény, tehát a Játékfesztivál biztosan elmarad.
-Vélhetően augusztus végéig nem lehetnek rendezvények, így a városrészi napok megrendezéséről is lemondtunk, hiszen, ha addig nem tarthatunk ilyet, az őszieket már nem akarjuk megszervezni. A pápai rendezvénynaptárban szereplő hagyományos rendezvényeink közül az első az augusztus 16-ai Pápai Hősök Napja, mely egy nem túl nagylétszámú esemény - közölte. Készül a város az augusztus 20-ai megemlékezésre is, hosszú idő után ez lesz az első olyan nemzeti ünnep, melyet vélhetően megtarthatnak, ám biztosan nem úgy, ahogy eredetileg tervezték, hiszen az év elején arról szólt a városvezető, hogy a határon túli magyar testvértelepülések művészeti csoportjaival közös műsorra készülnek. A polgármester azt is megemlítette, mindezek jelenleg még csak tervek, hiszen a járványnak egy esetleges újabb hulláma változtathat ezen.
-Arra készülünk, hogy a szeptemberi Borfesztivál és a Barokk Napok már megtarthatók lesznek, mindkét program a CLLD projektből finanszírozott esemény, tehát egy projektvégrehajtást is jelentenek - mondta el a polgármester.

Dr. Áldozó Tamás megemlítette, a város játszótereit már megnyitották, a Kópé-Vár azonban még várat magára, mert ott egyes játékok szabványossági felülvizsgálata folyamatban van. A polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjében egyelőre nincs változás, a polgárokat az ügyfélszolgálaton fogadják, az ügyintézés főként elektronikus, telefonos vagy postai úton zajlik, de a személyes megjelenést igénylő ügyekben - ilyenek az anyakönyvi ügyek - fogadják az állampolgárokat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!