Három pápai győzelem a dunaújvárosi K1 gálán


2010-06-16 12:47:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Három pápai győzelem a dunaújvárosi K1 gálán főképe
Június 5-én a Dunaújvárosi Főiskola új rendezvénycsarnokában csaptak össze a sportág szerelmesei a Ring Királyai II. elnevezésű küzdősport gálán. A pápai színeket a Koko-Gym KSE harcosai képviselték, ráadásul két év elteltével visszatért az egyesület vezetője, Korpics Gábor, aki K-1 Superfight mérkőzésen a Varga-team versenyzője, Szilágyi Richárd ellen lépett ringbe. Nagyon kemény mérkőzést látott a publikum, ám a második menetben már kidomborodott Korpics technikai fölénye, és egy szép térdestől Szilágyi szemöldöke csúnyán szét is szakadt. Innentől – ha lehet ilyet mondani – még jobb lett az összecsapás, ugyanis Szilágyi még magasabb fokozatra kapcsolt, de a harmadik körben padlóra került, és a mérkőzésvezető nem engedte tovább küzdeni – számol be az ütközetről az egyik tekintélyes szaklap.

- Egy véletlen folytán léptem újra szorítóba – emlékezett Korpics Gábor. Az időjárási körülmények miatt sok rendőrt és katonát rendeltek be, mivel az egyik meccs épp emiatt maradt volna el, a szervező megkért a beugrásra. A meccs nem volt olyan hajtós, mint a korábbi találkozóim, kicsit visszavettem a tempóból, hiszen két év kihagyás után 3x3 perc nehéznek ígérkezett. Ettől függetlenül panaszra nem lehet okom, hiszen technikai KO-val sikerült nyernem. A tanítványaimmal is elégedett vagyok, a gálán egy profi boksz pályafutást indítottunk el Kövesdy Balázs személyében, aki 75 kg-ban most debütált a profik között. Sajnos egy testre mért ütés után a jóval rutinosabb ellenfelét hirdették ki győztesnek, ennek ellenére elégedett vagyok Balázs teljesítményével. Thai-box vonalon Kerecsényi Gergő térdsérülés miatt sajnos kénytelen volt feladni a versenyt, K1 szabályrendszerben Major Csaba -70 kg-ban pontozással maradt alul. Bencsik János előmérkőzést játszott, amit egy hajtós összecsapáson meg is nyert. A klub legújabb szerzeménye Győrből az a Vojnic Tunic Vlatko, akivel ez volt az első közös munkánk. A bemutatkozás nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen a WPKC Európa bajnokát, Dudás Zoltánt sikerült legyőznie.

A rendezvény pápai eredményei, a győztesek neve aláhúzva:

Bencsik János (Koko-Gym KSE) – Kara László, TKO2, K-1 -70kg

Major Csaba (Koko-Gym KSE) – Czobor Zsolt, p.gy 3m., K-1 -76kg

Péter Milán – Kerecsényi Gergő (Koko-Gym KSE), TKO2, K-1 -63,5kg

Vojnic Tunic Vlatko (Koko-Gym KSE) – Dudás Zoltán, p.gy. 3m., K-1 -81kg

Kövesdy Balázs (Koko-Gym KSE) – Kovács Richárd, TKO2, profibox, nagyközépsúly

Szilágyi Richárd – Korpics Gábor (Koko-Gym KSE), TKO3, K-1 +90kg

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!