Online játékot indít a Magyar Diáksport Szövetség


2020-05-13 12:16:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Online játékot indít a Magyar Diáksport Szövetség főképe
Otthon is elvégezhető kihívások formájában, Diákolimpia GameTime néven indított játékos felhívása keretében kívánja a tanévben félbeszakadt versenysorozatát népszerűsíteni a szervező Magyar Diáksport Szövetség.

A nyolc sportágban rajtoló öthetes program összesen 72 kihívást tartalmaz, amelyet a sportágak kiválóságai mutatnak be a gyerekeknek. A projekt az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásában valósul meg.

A koronavírus járvány miatt március 11-én félbeszakadt a diákolimpia idei versenysorozata, és eddig az időpontig sajnos mindössze a versenyek 20 százalékában sikerült bajnokot avatni. A rendkívüli helyzetben meghozott döntés nyilván rengeteg diáknak és felkészítő tanárnak okozott szomorúságot, hiszen hosszú hónapok, sőt évek befektetett munkája veszett így kárba erre a szezonra. A Magyar Diáksport Szövetség a versenysorozat félbeszakítása óta azon dolgozott, hogy a jelenlegi korlátozásokhoz igazodva a lehetőségekhez mérten kárpótolja a sportoló, versenyezni szerető diákokat. Az új, online formában működő, otthon is teljesíthető challenge-eket tartalmazó, Diákolimpia GameTime néven futó program nyolc sportágban - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multi-sport - került meghirdetésre. Az egyes kategóriákban három nehézségi fokozatban 9-9 kihívást kell teljesíteni a diákoknak a tanév végéig folyamatosan, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a program weboldalára.

A leglelkesebb résztvevő diákok, a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok sportszer és sportruházat díjazásban részesülnek. A kihívások a Diákolimpia III-IV. korcsoportjának életkorához (11-14 év) igazodnak, így a játékban hivatalosan ez a korosztály tud részt venni, hiszen az ezekben a korcsoportokban induló tanulók rendszerint az összes diákolimpiai résztvevő mintegy felét teszik ki.

A regisztrációért két értékes nyeremény: egy iPhone és egy PS PRO játékkonzol kerül kisorsolásra, a sportágak legügyesebb versenyzői többek között válogatott felszereléseket, fülhallgatókat, sporttáskákat nyernek, a sikeresen toborzó pedagógusok pedig saját maguk mellett, az iskolájuknak szóló értékes sportszervásárlási utalványokat szerezhetnek.

A részletes program a részvételi szabályzattal együtt a www.gametime.diakolimpia.hu oldalon olvasható.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!