Bővült a piac nyitvatartása, újra jöhetnek a ruhaárusok


2020-05-12 23:33:42  | cikk: HuHa  | 


Bővült a piac nyitvatartása, újra jöhetnek a ruhaárusok főképe
A kereskedői és vásárlói igények figyelembevételével, a járvány elleni védekezés szabályainak betartásával, az üzemeltetési tapasztalatok összegzése alapján dönt a Pápai Városi Piac üzemeltetője a működés rendjéről. Az elmúlt hetekben többször is módosítottak az üzemeltetés szabályain, ettől a héttől újabb változások léptek életbe.

Május 11-től szerda kivételével minden nap nyitva tart a piac és mostantól újra várják a ruha és iparcikk árusokat is, vagyis a csarnok körüli sátras árusítás is megkezdődött - közölte hírportálunkkal Bakó István, a piacot üzemeltető Városgondnokság vezetője.
Bakó István adott tájékoztatást a változásokról

Kedden délelőtt a szeles, esős időjárás miatt ugyan csak három árus élt ezzel a lehetőséggel, de egyre inkább várható, hogy a kereskedők száma megsokasodik a szabadtéri területeken.
-A mai napra tíz ruha és iparcikk árus jelezte érkezését a piacra, az időjárás kedvezőtlen alakulása miatt azonban csak hárman jöttek el - mondta Bakó István. Hozzátette, a sátorban árulókra vonatkozó szabályokban változás történt, a korábbiakban ugyanis sok árus jelezte érkezését, aztán mégsem jött el, az üzemeltető pedig feleslegesen állította fel a sátorhelyeket. Ezért mostantól írásos formában - sms-ben, e-mailben vagy a zárt facebook csoportjukban jelezhetik árusítási szándékaikat a ruha és iparcikk kereskedők, akik pedig ennek ellenére nem jelennek meg a vásáron, azoknak 4 ezer forint sátorállítási díjat kell fizetniük. Természetesen ez alól kivételt képez, ha váratlan helyzet miatt nem tudnak megjelenni az árusításra, vagy ha reggel olyan időjárás van, amelyben nem várható a szabadtéri piacon való kereskedelem - magyarázta az igazgató.
Az első napon nem kedvezett az időjárás a szabatéri árusításnak, csak három kereskedő jött el

A vásárcsarnok működési rendjében is történt változás, bővítették a nyitvatartási időt, hiszen megkezdődött a palánta és virágszezon, így nyitvatartási idő kiszélesítése vásárlói és értékesítői szempontból is indokolt volt.
-A generációk elkülönítése továbbra is érvényben van, a 65 év felettiek 9 és 10 óra között látogathatják a piacot, ám mostantól szerda kivételével minden nap nyitva tart a vásárcsarnok - hívta fel a figyelmet Bakó István, hozzátéve, mivel minden oldalról van bejárata a piacnak, a piacfelügyelő mellett négy közterületfelügyelő ellenőrzi a korosztályokra vonatkozó szabály betartását. Ugyancsak az ő feladatuk a kötelező arcmaszk-viselés ellenőrzése is. Ez utóbbival kapcsolatban egyébként pozitívak a tapasztalatok, mind az árusok, mind a vásárlók viselnek arcmaszkot és az idősek védelmére hozott idősáv korlátozást is csak néhányan próbálják megszegni.
Itt a palánta és virágszezon

A piac látogatottságának további növelésére a falatozót üzemeltető üzletbérlők számára teraszok létesítését engedélyezték.
-A szabályok szerint az üzletbelsőben nem lehetséges az ételfogyasztás, ezért bevezetjük, hogy az üzletek előtt 3 méteres sávban asztalokat, székeket helyezhetnek ki a bérlők, egyelőre térítésmentesen - ismertette az új lehetőséget, hozzátéve, a Szabadság út felőli szervízút forgalma ezzel megváltozik, csak áruszállítás idejére állhatnak meg ott a járművek. A tervek szerint a teraszok később is működhetnek, a járványhelyzet elmúltával azonban bérleti díjat kell fizetni a helyért.
Már eper is kapható

Bakó István arra is felhívta a figyelmet, a sátras árusítás megindulásával egyidejűleg ismét életbe léptek az Ady sétány melletti területre vonatkozó parkolási korlátozások, a kihelyezett táblák szerinti időben lehet csak megállni ezen a területen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!