A rendőröket meglátva szájába gyűrte a pénzt


2020-05-12 13:14:33  | cikk:  | 


A pápai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 46 éves helyi lakost.

A sértett 2020. május 10-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy bankkártyáját, melynek tokjára felírta a PIN kódot is, elvesztette. Ezt követően több üzenetet kapott telefonjára, hogy a bankkártyájával fizettek, valamint pénzt is vettek le a számlájáról több mint százezer forint értékben.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították, majd egy helyi vendéglátó üzlet mellékhelyiségében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható  46 éves pápai férfit. Az elkövető, miután meglátta a rendőröket, a szájába gyűrte a bankkártyával levett pénzt. A járőrök a férfit előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. 

Ellene készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy ne tartsák a bankkártyájukhoz tartozó PIN kódot a kártya mellett. Ha nem tudják megjegyezni, megoldás lehet például, ha a mobiltelefonban egy fiktív névhez rendelt telefonszám utolsó négy számjegyeként mentik el.

A bankkártya használatakor ügyeljenek rá, hogy senki ne láthassa a PIN kód beütését. Elvesztés, lopás esetén a bankkártyát azonnal tiltassák le!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi