A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


2020-05-12 08:21:45  | cikk: hp  | 


A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak főképe
A Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére a Filharmónia Magyarország szervezésében egy meglepetés koncertsorozat indult útjára április végén országszerte, melynek városunk is az egyik állomása. Hétfő este a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen a Heavy Brass Guys Tuba Quartet, vagyis a Nehézfiúk Tuba Kvartett zenélt.
Együtt zenélni - ez a mottója az Adamik Gábor vezetésével, különböző zenekarok nagyszerű muzsikusaiból 2007-ben megalakult tuba kvartettnek. Az együttes tagjai fontosnak tartják, hogy a nagyzenekari munka mellett ezzel a formációval minél szélesebb körben mutassák be a saját hangszerük adta lehetőségeket. Zenei repertoárjuk széles, a reneszánsz táncoktól egészen a jazzig ível, miközben nagy hangsúlyt fektetnek az igényes hangszerelésre.
-Mi vagyunk Magyarország egyetlen működő tuba négyese. Nagyon szeretünk tereken muzsikálni, mert a rézfúvós hangszerek egyik fő tulajdonsága, hogy szórakoztassa a korzókon az arra sétálókat. A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló meglepetés koncertek lehetőséget adnak nekünk most arra, hogy a szeretett hangszerünket megmutassuk a nagyérdeműnek az utcákon, tereken, lakótelepeken - tudtuk meg Adamik Gábortól, aki hozzátette, a kapcsolatuk alapja a barátság, többekkel együtt jártak iskolákba.
-A formáció szokatlan lehet, ezért nem szeretnénk kortárs szerzők darabjait előadni, mi inkább népszerű örökzöld klasszikus zenei dallamokat szólaltatunk meg - emelte ki.
-Az elején kicsit ijesztőnek hangozott a karantén koncert kifejezés, de nagyon boldogok vagyunk, hogy a bezártságban felléphetünk, s szabadtéren játszhatunk a lakók örömére. Reméljük, hamarosan újra megtelnek a terek, ez nekünk egy lehetőséget ad arra, hogy muzsikálhassunk, s ez a legfontosabb - zárta gondolatait a zenekar vezetője.
A meglepetés koncertsorozat csütörtökön folytatódik 19 órától. A fellépőről a JMSZK honlapján és Facebook oldalán lehet majd tájékozódni hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!