Képviselők az épülő atlétikai centrumnál


2020-05-11 19:52:38  | cikk: HuHa  | 


Képviselők az épülő atlétikai centrumnál főképe
A képviselő-testület fideszes tagjainak kérésére ma helyszínbejárást szervezett számukra dr. Áldozó Tamás polgármester, melynek keretében a barnamezős beruházás előrehaladásáról ismerhettek meg részleteket. A Téglagyári úti építkezésen az atlétikai centrum, a Schwenczel rét közparkká alakítása és a kutyafuttató létrehozása volt a téma. Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, képviselőtársai keresték meg azzal, hogy volna-e lehetőségük arra, hogy a helyi sajtóban látott és olvasott híradásokon túl a helyszínen is tájékozódhassanak a beruházásról.
-Mindenkinek, aki érdeklődik a beruházás iránt, igyekszem a legtöbb információt átadni, most ennek ez volt a módja - közölte. Hozzátette, ő minden nap ellátogat erre, ezt jellemzően más beruházásokkal is megtette az elmúlt évtizedekben is, hogy lássa a változást napról napra.
-Hétről hétre nagyon jelentős itt a változás, most is nagyon sokan több nagy munkagéppel dolgoznak párhuzamosan a területen és az is látszik, hogy folyamatos az előrehaladás.
Dr. Áldozó Tamás polgármester ismertette a terveket, mely alapján épül a sportközpont

A városvezető előbb az épülő létesítmény terveit mutatta be, majd ismertette a sportközpont tervezett funkcióit. Hangsúlyozta, Pápán, ha versenysportról esik szó, néhány sportolóról lehet beszélni, így a sportlétesítmények kapcsán mindig arra kell gondolni, hogy az a diáksportot és a szabadidősportot szolgálja. Meglátása szerint ma a városban az atlétika a legnépszerűbb szabadidősport, hiszen sok százan mozognak napi rendszerességgel. Ezért az épülő atlétikai centrum egyik fő küldetése az lesz, hogy megszólítsa a pápaiakat és mozgásra, egészségesebb életmód választására bírja őket.
Csehi Lóránt létesítményfelelős az jelenleg zajló munkafolyamatokról adott tájékoztatást

Az építkezés részleteiről és előrehaladásáról Csehi Lóránt, a kivitelező Vemévszer Kft. létesítményfelelőse adott tájékoztatást a képviselőknek. Mint mondta, az atlétikai pálya építésével kezdődött meg a munka, ott a tervezettnél körülbelül másfél hónappal előbbre járnak. Ma befejeződtek az aszfaltozási munkák, ami az építkezés első nagy szakaszának végét jelenti. A következő munkafolyamatok során előkészítik a gumiburkolat beépítését, kialakítják a dobókörök, ugrógödrök alapjait, a különböző sporteszközök helyét, ezt követi majd a kétrétegű, szögescipő álló rekortán burkolat kialakítása. Az atlétikai pálya befejezési határideje november közepe, jelenleg nagyon jól állnak, de az időjárás még közbeszólhat, így lehet, hogy csak a határidőre fejezik be a munkát.
-A sportközpont épületét három héttel ezelőtt kezdtük el építeni. A következő két hétben elkezdjük a csatornák építését az alaptestek mellé és elindul a magasépítési munka is: a pillérállítások, majd a vasbeton szerkezet és a födém is a helyére kerül - tájékoztatott a létesítményfelelős.
A létesítmény főépületének alapja mellett

A képviselők a szóbeli tájékoztatás után az építési területen nézték meg az éppen zajló munkafolyamatokat, majd a Schwenczel réti munkát is megtekintették. Itt a bevezető és elvezető árkok kialakítását követően már megkezdődött a tómeder kiemelése, hiszen a terület csapadékvíz-elvezetéséről egy látványtó gondoskodik majd, ami köré rendezett parkot, játszóteret építenek.

Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője a területbejárás után úgy fogalmazott, örül annak, hogy a helyszínen is láthatta az építési munkálatokat. Tapasztalata szerint, nagyon sokan érdeklődnek a fejlesztés iránt, s nem csak a környéken lakók, hanem a város más részén élők is. Mint mondta, az építkezés látványosan halad előre, sokakkal együtt ő is várja, hogy elkészüljön a sportközpont és a közpark a korábbi elhanyagolt területen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!