A sportcsarnok küzdőterén is megindult a munka


2020-05-09 19:10:36  | cikk: HuHa  | 


A sportcsarnok küzdőterén is megindult a munka főképe
Március elején kezdte meg a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező a Városi Sportcsarnok energetikai felújítását, mely része az öt beavatkozási helyszínt tartalmazó energetikai projektnek. Ahogy arról korábban hírt adtunk, a tetőhéjazat cseréjével kezdtek az építők, több mint 3100 négyzetméter felületet cserélnek újra, vagy is a teljes tető új fedést kap. Emellett a fűtéskorszerűsítési munkák is zajlottak már az elmúlt hetekben, a hét elején pedig a küzdőtér feletti mennyezet szigetelése is megkezdődött.
A tetőhejazat megújítása 50 százalékos készültségi fokon áll

A tetőfelületet már 1550 négyzetméteren megújították, jelenleg a Petőfi-gimnázium felőli oldalon dolgoznak a szakemberek - tudtuk meg Vajda Tamástól, a kivitelező Nyugat Kft. ügyvezetőjétől. A gépészeti szerelések is nagyon jó ütemben haladnak - megelőzve a tervezett előrehaladást -, az új kazánok beszerelését követően a héten a szabályozás bekötését végezték el, így az új fűtési rendszernek napokon belül megkezdődhet a műszaki-átadás átvétele. A nyolc kazánnal működő rendszer rugalmasan, az igényekhez igazítva működtethető, akár az összes üzemeltethető egyszerre, de külön-külön is használhatók lesznek.
A kazánok vezérlését kötik be a szakemberek

A kivitelezők a hét elején megkezdték a belső tér szigetelését, mely a régi gipszkarton réteg lebontásával kezdődik. A hatalmas belmagasság és a gerendák nem könnyítik meg ezt a munkát, hiszen speciális eszközöket kell használni és meg kell óvni a küzdőtér burkolatát és a nézőteret. A kivitelezők kétrétegű leterítést alkalmaznak a küzdőtéren és szakaszosan végzik a bontási és szigetelési munkákat, melyhez emelőket és állványzatokat használnak. Ezen túl a hangtechnikai kockákat, a belső világítás elemeit is el kell távolítani, hogy hozzáférjenek a szigetelendő felülethez.
A teljes belső mennyezetet szigetelik

A bontás után felszerelik a 18 centiméteres hőszigetelési réteget, amit fóliával zárnak le, majd egy heraklith réteget helyeznek a belső mennyezetre. A homogén fagyapot hőszigetelő felület végül fehér látszó festést kap - tájékoztatott az ügyvezető.
A tetőhéjazat felújítása elérte az 50 százalékos készültségi fokot, a fűtéskorszerűsítés pedig csaknem 100 százalékos készültségen áll - közölte érdeklődésünkre Rádi Róbert, a projektkoordinációért és műszaki ellenőrzésért felelős cég vezetője. Mint mondta, a most zajló munkafolyamatokon túl a tetőtérben lévő szigeteletlen helyiségek hőszigetelését is tartalmazza a projekt, így válik teljessé az energetikai megújítás.
Dr. Áldozó Tamás polgármester (jobbra) Rádi Róberttel és Vajda Tamással a helyszínen
 
A Városi Sportcsarnok energetikai paraméterei jelentősen javulnak a beruházás által, a fűtéskorszerűsítéssel és a szigeteléssel jelentős energiamegtakarítás várható az üzemeltetési költségekben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!