Maradnak a korlátozások a PELC-nél


2020-05-09 15:33:23  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pelc.hu  | 


Maradnak a korlátozások a PELC-nél főképe
Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége május 4-én többek között a következőkről határozatot:
„...Az Elnökség döntése szerint három professzionális versenyprogram kivételével, a jelen járványügyi helyzetre tekintettel a labdarúgás egészében nem indít hivatalos versenyprogramokat. Az esetleges edzések, sportfoglalkozások, edzőmérkőzések nem tartoznak az MLSZ illetékességébe. Amennyiben a klubok saját döntésük alapján folytatják a fenti tevékenységeket, a vonatkozó általános előírásokat, kormányrendeleteket kell követniük. Tájékoztatásul azonban, a csapatok figyelmébe ajánljuk az MLSZ Orvosi Bizottsága által összeállított anyagot, amely minden szakágra és korosztályra gondolva, általánosan a labdarúgó sporttevékenységek együttesére írja a járványügyi kockázatok csökkentése érdekében követendő szempontokat, magatartási formákat...”

A PELC vezetősége, konzultálva több érintettel, többek között a PELC által használt sportlétesítmények tulajdonosával, üzemeltetőivel, a következő döntést hozta:

Továbbra is elsődleges szempontnak tekintve az emberi élet és egészség védelmét, mivel az „élő” edzéseken teljes mértékben nem biztosítható a vészhelyzet által megkövetelt egészségügyi szabályok betartása és betartatása, egyelőre nem változik a jelenlegi online edzésrend. A Perutz Stadion és edzőpályáink sem csoportosan, sem pedig egyénileg nem látogathatóak játékosaink számára, edzőink nem vezethetnek foglalkozásokat. A PELC vezetősége figyelembe véve más egyesületek tapasztalatait és a járványügyi helyzet alakulását, május 18-án hoz újabb döntést az edzések további rendjéről - írja a pelc.hu.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!