Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként


2020-05-09 09:37:52  | cikk: hp  | 


Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként főképe
A járványügyi korlátozások részleges feloldásáról adott ki főpásztori rendelkezést dr. Udvardy György veszprémi érsek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia határozatával összhangban. Ennek értelmében megtarthatók lesznek a vasárnapi szentmisék a hívek részvételével, de csak a szabadban, és kizárólag 65 éven alattiak részvételével. A szabadtéri szentmiséken a hívek kötelesek lesznek megtartani egymástól a 2 méter távolságot, az egy háztartásban élők kivételével.
A templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen fontosak, ezért az eddigiek szerint lesznek nyitva, de továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni. A temetést továbbra is egyszerű formában és röviden végzik a sírnál, a ravatalozó mellőzésével. Az ünnepélyes esküvőket lehetőség szerint átteszik későbbi időpontra. Egyébiránt a házasságkötést rendkívüli óvatossággal, a fenti szabályok maradéktalan betartásával, szűk körben (tanúk és szülők jelenlétében) ünneplik a templomban.
Szijártó László, a tókerti Szent Benedek Plébánia plébánosa elmondta, vasárnaptól, vagyis május 10-től szabadtéri misére várják a 65 év alattiakat, de az alkalmon szájmaszkot kell viselniük a híveknek, mert csak abban az esetben tartható a szabadtéren énekes szentmise, ha a hívek valamennyien szájat és orrot eltakaró védőmaszkot viselnek.
-A misét 9 órakor tartjuk. A járványügyi előírásoknak megfelelően a kézfertőtlenítés biztosított, erre az Aradi utcai bejárat felől lesz lehetőségük a híveknek. Aki úgy gondolja, hozhat magával egy kis széket, amire le tud majd ülni a templomkertben. A misét a Mária Rádió is közvetíti majd - tájékoztatta hírportálunkat Szijártó László.
A Szent Benedek Plébánia udvarán vasárnap 9 órakor tartják az énekes szentmisét (Fotó:archív)

-Hétköznapokon kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken lesz szentmise reggel 8 órakor a templomban. A védőmaszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező, a templomban ezeken a napokon csak a kijelölt helyen szabad ülniük a híveknek - tette hozzá a plébános, aki elmondta, a fíliákon még nem lesznek szentmisék, a 65 év alattiak bejöhetnek a tókerti plébániára.

Salgó Ferenc kanonok-plébános elmondta, vasárnap a Szent Anna Templomnál 9 órakor, a Szent József kápolnában 10 óra 30 perckor tartanak szentmisét, kint a szabadban mindkét helyszínen. Védőmaszk viselése kötelező.
-Hétköznapi szentmisék a Szent Anna templomban a hívek részvétele nélkül a zárt templomban lesznek továbbra is megtartva. Mindkét templomunk napközben nyitva van, tehát látogatható - emelte ki az atya.

A Nagytemplomban május 10-től kezdődően nyilvánosak a szentmisék a 65 év alattiaknak. Az arcmaszk vagy sál viselete kötelező itt is, s természetesen tartani kell egymástól a 2 méter távolságot.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!