Légfertőtlenítővel bővült a központi-és gyermekorvosi ügyelet


2020-05-06 12:19:52  | cikk: hp  | 


Légfertőtlenítővel bővült a központi-és gyermekorvosi ügyelet főképe
Két légfertőtlenítővel bővült Pápa Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézetének központi-és gyermekorvosi ügyelete. Az egészségügyi dolgozók számára különösen fennáll a koronavírussal való megfertőződés esélye. A világ minden pontján ezeket a rendszereket abból a célból telepítették, hogy minimalizálják az ellátást végző személyzet megfertőződésének esélyét azokban a helyiségekben, ahol igazolt vagy gyanús eseteket látnak el.
-Hosszasan kerestünk ilyen fajta készülékeket, és végül egy svájci terméket választottunk. Ennek az ára is megfelelő volt és a tudása is kielégítő. Ez egy HyperHEPA szűrővel ellátott készülék, amely garantálja a legrosszabb esetben is 99,97%-os hatékonyságot a 0,3 mikronnál, illetve 99,5 %-os eltávolítási hatékonyságot a legapróbb levegőben lévő mikroorganizmusok esetében, beleértve a koronavírus méretű részecskéket, amelyek átmérője kb. 0,08 és 0,12 mikron - mondta Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője, aki hozzátette, a készülék 24 órás üzemelést jelent, vagyis folyamatosan cseréli a levegőt. Az önkormányzati támogatásból vásárolt készülékek több mint 800.000 Ft-ba kerültek.
Két légfertőtlenítővel bővült az alapellátási intézet

-Jó lenne, ha minden egészségügyi intézménybe tudnánk elhelyezni ilyen fajta készüléket, hiszen ez nemcsak a koronavírusos időszakban hasznos, hanem az influenzás időben is nagy segítséget jelentene a levegő tisztán tartása érdekében - emelte ki az alapellátás vezetője.
-A légfertőtlenítő nagyobb fokú biztonságot nyújt, hiszen a betegek, ha bejönnek, egy fertőtlenített levegőjű helyiségbe érkeznek - tette hozzá, majd elmondta, az alapellátást a veszélyhelyzetben két magánszemély is támogatta, kaptak egy mosógépet és egy szárítógépet.
-Igyekszünk előtérbe helyezni a nem egyszer használatos eszközöket, így lehetőség szerint mosni szeretnénk a ruhákat, mind az overallokat, mind a védőköpenyeket. Ezekből hamarosan szerzünk be mintadarabokat, s ha beválik, ilyeneket szeretnénk még vásárolni, mert ezeket a későbbiekben is tudjuk használni. A másik adomány a Stratégiai Légiszállítási Képesség nemzetközi közössége jóvoltából jutott hozzánk. Több mint 240.000 Ft-os adományból az alapellátás szenzoros kézfertőtlenítőt vásárol.
-A járvány kezdete óta nem lehetett ilyen készülékeket beszerezni, s most nagy örömünkre sikerült egy cégen keresztül vásárolunk. Jelenleg kilenc darabot tudunk beszerezni, mert készlethiány van, de amint tudunk, rendelünk még - tudtuk meg Ujváry Hajnalkától, aki hozzáfűzte, a készülékeket a központi, a gyermekorvosi ügyelet bejáratához, a gyermekorvosi rendelők váróiba, a védőnői tanácsadó váróiba helyezik el.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!