Plató koncert Ress Hajnival


2020-05-03 21:29:48  | cikk: hp  | 


Plató koncert Ress Hajnival főképe
Pápa Város Fúvószenekarának állandó énekese, Ress Hajnalka, rövid koncertekkel kedveskedett a pápaiaknak Anyák napja alkalmából, hat helyszínen, a Fáy, a Huszár, a Bástya, a Vajda, a volt Kilián lakótelepen és Tapolcafőn. A rendhagyó koncertek az autó platójáról hangzottak el, odafigyelve ezzel a járványügyi előírásokra.
Ress Hajnalka hat helyszínen énekelt

Ress Hajni elmondta, március 13. óta nem volt fellépése, ez a plató koncert volt az első.
-Nagyon rossz érzés volt, hogy nem tudtuk, hogy meddig fog tartani ez a helyzet. Hogy mikortól lehet majd újra koncerteket adni. Aztán támadt egy ötletem, s felhívtam Mógor-Schmidt Katit, hogy Pápának szeretnék felajánlani plató koncertet. Katinak tetszett az elképzelésem, s össze is hozta. Pápán, olyan emberek élnek, akik összetartóak, s semmi jónak nem az elrontói. Nagyon örülök, hogy összejött, s itt lehetek- mesélte az énekesnő, aki az első helyszín után elárulta, nagyon meglepődött, hogy milyen sokan lejöttek a koncertre, s örömmel töltötte el, hogy az erkélyekről és az ablakokból is sokan meghallgatták. Az énekes tervei között szerepel, hogy ezt folytatja, amíg nem engedélyezik az élő koncertek megtartását.
A közönség örömmel fogadta a paltó koncertet a lakótelepeken

Ress Hajni köszönetét fejezte ki Mógor-Schmidt Katalinnak a koncertek megszervezéséért, Pődör Róbertnek a platós autó biztosításért és Pődör Attilának a hangtechnikáért.
Mógor-Schmidt Katalin elmondta, a kialakult járványügyi helyzet miatt egyelőre nem tudnak közös koncerteket tartani. Ress Hajnalkával olyan mély baráti kapcsolat alakult ki, hogy ebben a nehéz időszakban sem szeretett volna a pápai közönségékről megfeledkezni, s így jött létre a plató koncert ötlete.
-A helyszíneket mi állítottuk össze, próbáltunk arra törekedni, hogy olyan helyekre jusson el a koncert, ahol több embert is elérünk, így esett a választás a lakótelepekre - tudtuk meg az egyesületi elnöktől, aki elárulta, a zenekar a karantén helyzetben egy meglepetéssel készül, amit hamarosan meg is osztanak a hallgatósággal. Egy magyar dal, amit mindenki ismer, s a barátságukat ezzel tudják a legjobban kifejezni.
Ress Hajni plató koncertjén a Magyarország, az Úgy szeretném meghálálni, a Mama és a Nélküled cím dal csendült fel, amelyeket a közönség együtt énekelt, dúdolt vele.

Képek:


Címkék: koncert
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!